Gabriel Landeskog .Foto: Icon Sportswire

Det har surrats om det ett längre tag – ryktena om att Colorado ska trejda bort sin lagkapten Gabriel Landeskog som har en kämpig säsong i Denver.

Gabriel Landeskog har bara gjort 13 poäng på de 29 matcher han deltagit i under säsongen. En säsong som kantats av skador, motgångar och allt ihärdigare trejdrykten runt den 24-årige Stockholmaren. Nu ger experten Darren Dreger sin syn på saken i TSN:s ”Insider Trading”.
— Det är mycket, säger han apropå vad Colorados general manager Joe Sakic kan tänkas begära i utbyte för svensken.
— Man kan förstå att det kommer att bli ett högt pris. En toppback, ett val i förstarundan. Minst, fortsätter han.

Rykten har kopplat samman Landeskog med Boston Bruins där Avalanche skulle få backen Brandon Carlo i utbyte. En affär Bruins dock inte ska ha varit villiga till att genomföra. Dreger tillägger att det finns fler lag i den östra konferensen som är intresserade, men man tycker att den inledande prislappen är alldeles för hög.

Landeskog har kontrakt till 2021 och har en lönetaksträff på över 5,5 miljoner dollar. Experten Pierre LeBrun säger i ”Insider Trading” att detta kan spela roll för att en trejd av Landeskog kanske inte kommer att ske förrän säsongen är slut då lönetaket inte spelar lika stor roll som under säsong.
— Colorado måste bestämma om de ska göra en fullständig renovering av det här laget som återigen har gjort oss besvikna denna säsong, säger LeBrun om laget som just nu ligger sist i NHL.