• Publicerat 13 januari, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Gustav Nyquist.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Ingen poäng på sju raka matcher och inget mål på hela 21 matcher. I natt kunde Gustav Nyquist dock spräcka sina tunga sviter. Med ett mål och en assist gav han Detroit Red Wings en perfekt start på mötet med Dallas Stars. Problemet? Resten av matchen.

Detroit Red Wings kämpar med näbbar och klor för att förlänga sin slutspelsvit som man har hållit i sedan 1990. Men det ser ut att bli ett tufft år för den svenskinfluerade klubben, som har haft svårt att spela bra hockey på ett konsekvent sätt sedan säsongens startade i oktober.

Nattens drabbning med Dallas Stars är ganska talande för lagets säsong i stort. För trots 2–1-ledning och bra spel i första perioden blev det förlust med 2–5 och ännu en jobbig poängmiss.

En som kanske kan sova lite lättare förlusten till trots är Gustav Nyquist. 27-åringen, som gjorde 55 mål mellan 2013 och 2015, lyckades äntligen bli kvitt sina tunga sviter. Inför nattens match hade svensken gått sju raka matcher utan poäng och hela 21 matcher utan mål. Hans senaste fullträff kom 23 november i fjol i en match mot Buffalo Sabres.

Den mörka sviten försvann när Nyquist sköt 1–0 i spel fem mot tre i den första perioden. Det var tillika hans första powerplay-mål för säsongen. Av bara farten spelade han sedan fram Henrik Zetterberg till Detroits 2–1-mål 93 sekunder senare.

Roligare än så blev det aldrig. Dallas sköt tre raka mål i andra perioden och tittade aldrig tillbaka efter det. John Klingberg blev matchvinnare med 3–2-målet, hans sjätte fullträff för säsongen, medan Johnny Oduya hade assist på Stephen Johns 4–2-mål.

Detroit är näst sist i Eastern Conference, åtta poäng från en slutspelsplats när halva säsongen är spelad.

Dallas – Detroit 5–2 (1–2, 3–0, 1–0)
Dallas: Lauri Korpikoski (6), Brett Ritchie (9), John Klingberg (6), Stephen Johns (4) (Johnny Oduya), Patrick Eaves (15).
Detroit: Gustav Nyquist (5) (Henrik Zetterberg), Henrik Zetterberg (8) (Nyquist).