SÄNKTE STJÄRNAN. Roman Josi spelade inte mer efter Anton Blidhs tackling mot huvudet på honom.
Nyheter

Svenske rookien sänkte backstjärnan – riskerar avstängning?

Nashville Predators saknar redan P.K. Subban. Nu kan man tvingas klara sig utan sin andra stora backstjärna Roman Josi också. Detta efter att schweizaren sänktes av Boston Bruins svenske rookie Anton Blidh i nattens 2–1-seger.

Det var skadorna som stod i centrum i natt när Nashville Predators besegrade Boston Bruins med 2–1 efter att Filip Forsberg skjutit segermål i den andra perioden. Hans tionde mål för säsongen.

Först tvingades Bostons stjärnkeeper Tuukka Rask kasta in handduken efter att ha fått ett skott från backen Roman Josi på masken i den första perioden. Han ersattes av Zane McIntyre. Därefter var det Josis tur att tvingas avbryta matchen.

Sent i den första perioden fick schweizaren en hög tackling mot huvudet från Bostons svenske rookie Anton Blidh. Han spelade inte mer i matchen på grund av vad Predators kallade ”överkroppsskada”. Det är dåliga nyheter för Nashville som redan saknar P.K. Subban på grund av en ryggskada.

Blidh fick fem minuters utvisning för interference, men slapp matchstraff och kunde spela vidare efter att ha avtjänat straffet. I Nordamerika spekuleras det dock i att Blidh kan straffas hårdare i efterhand för tacklingen och riskerar en avstängning. Bedöm själva:

I Nashville plockade Mattias Ekholm upp en assist medan finske målvakten Juuse Saros stoppade 35 skott och noterades för sin fjärde seger på åtta matcher. 21-åringen, som förde Finland till JVM-guldet i Malmö 2014, har en räddningsprocent på 95,7 i de matcher han har gjort för Predators så här långt.

Nashville – Boston 2–1 (0–0, 2–1, 0–0)
Nashville: Austin Watson (4), Filip Forsberg (10) (Mattias Ekholm).
Boston: Torey Krug (3).