John Klingberg bjuder Tyler Seguin på en bamsekram.Foto: Getty Images

Efter en trög avslutning på 2016 har John Klingberg fått en bra start på 2017. I natt noterade han 1+2 när Dallas hämtade upp 0-4 till 4-4 – men ändå föll med 5-4.
– Att släppa in fyra mål i första perioden är inte acceptabelt, säger svensken.

John Klingberg var under en lång tid en av säsongens stora svenska besvikelser i NHL. Men efter den senaste tidens formtopp har han faktiskt bara två poäng upp till en topp fem-placering i backarnas poängliga.

I och med fullträffen i nattens match har svensken fått utdelning i fyra av sina sex senaste matcher, och utöver de fyra målen har han även hunnit med fyra assist under tidsperioden. Man kan med andra ord konstatera att det lossnat för svensken, som ju till och med var petad en match tidigare på säsongen. Målet han gjorde i natt var inte heller vilket mål som helst.

Dallas låg under med 4-0 i hemmamötet med Minnesota redan innan klockan hade hunnit upp på 13 minuter, men lyckades sedan med en heroisk upphämtning. Antoine Roussell satte 4-1 innan perioden var slut, Jiri Hudler och Tyler Seguin satte två snabba i mittakten och John Klingberg fullbordade alltså upphämtningen med sitt sjunde mål för säsongen. Men trots den enorma upphämtningen fick Dallas inte med sig någonting från matchen.

Det tog bara två minuter efter Klingbergs mål innan Jason Zucker avgjorde matchen när han sköt 5-4 för Minnesota, som sensationellt leder hela den västra konferensen.
– Att släppa in fyra mål i den första perioden är såklart inte acceptabelt. Det är tufft. Vi visade mycket hjärta, men det är tufft och vi måste lära oss av det här. Det är svårt att komma tillbaka från underlägen i den här ligan, säger en besviken Klingberg enligt nhl.com.

Ett topptippat Dallas kan få det svårt att ens nå slutspel. I nuläget behöver man passera Vancouver, Nashville och Los Angeles för att lägga beslag på den sista Wild Card-platsen.