Veckans Lag

Det spelades bara två SHL-omgångar under veckan, men några spelare har ändå stuckit ut över mängden. Här listas veckans bästa spelare och de hetaste händelserna:

Adam Reideborn, Djurgården
Mikael Tellqvist var sjuk. Då fick Adam Reideborn, som bara vunnit två av sina 13 matcher under säsongen, chansen i mötet med Brynäs. Och den tog han. Brynäs var visserligen uddlösa under större delen av matchen, men den så kritiserade Reideborn gjorde det bra på de chanser Brynäs skapade. Höll en välförtjänt nolla.

Arvid Lundberg, Växjö
Arvid Lundberg är ett av alla utropstecken i Växjö den senaste tiden. På de två SHL-matcherna under veckan sköt backen ett mål och spelade fram till ett. Dessutom ett stabilt defensivt spel som vanligt.

Emil Johansson, Djurgården
Djurgården hade något av en sjukdomskris i mötet med Brynäs, vilket gjorde att Johansson landade kring 27 minuters istid. Landslagsbacken var isens gigant, och krönte insatsen med att sätta 3-0 i tom kasse. Dessutom gjorde han ett riktigt läckert mål även i torsdagens möte mellan lagen.

Joakim Lindström, Skellefteå (2)
Två matcher, fem poäng. Joakim Lindström har med eftertryck visat att han alltjämt är SHL:s främsta offensiva spelare. I Oscar Möllers frånvaro får han ett ännu större ansvar i Skellefteås jakt uppåt i tabellen.

Bud Holloway, Skellefteå
Den forne SHL-kungen blir allt värmare i kostymen. Den gångna veckan blev det två mål och en målgivande passning för Holloway. Det har blivit åtta poäng på nio matcher sedan återkomsten till Västerbotten.

Simon Önerud, HV71 (2)
Två matcher, två mål, två assist. Simon Önerud hade en minst sagt produktiv vecka för sitt HV71. Trots skadeproblemen han dragits med under säsongen är han HV71:s poängkung. Det har blivit 20 poäng på 23 matcher.

Veckans…kedja Emil Pettersson har fått en smakstart i Växjötröjan. Tillsammans med Adam Brodecki och Dennis Everberg bildar han en fruktad trio. I torsdagens match mot Leksand noterades samtliga i kedjan för två poäng vardera, och även om de nollades i matchen i lördags har Växjö hittat en till enhet som kan hjälpa dem i jakten på Frölunda.

…junior Två matcher, två mål. Isac Lundeström hade en minst sagt stark vecka för Luleå. Lundeström fyllde 17 år för två månader sen och draftas inte förrän 2018. Det har blivit 3+3 den här säsongen. Det kommer komma mer i framtiden från den underhållande forwarden.

…snabbstart ÅTTA sekunder. Det var allt Johan Olofsson behövde för att göra 1-0 i matchen i lördags. Fullträffen var den fjärde snabbaste i SHL:s historia. Dessvärre för Olofssons del var det Växjö som stod på andra sidan, så det kvicka hjälpte föga.

…Troy Terry Brynäs Kevin Clark bjöd på två mål i straffdramat mot Djurgården i torsdags, men stod sig slätt i jämförelse med Djurgårdens Matt Anderson. Anderson slog till tre gånger om, och blev SHL:s egen motsvarighet till USA:s JVM-hjälte Troy Terry,

…tyngsta Det kommer stunder då man inser hur lite ishockeyn egentligen betyder. När beskedet att Oscar Möller inte kommer spela hockey den närmaste tiden, då hans fru fått en hjärntumör, stannade vi alla upp för en stund. Vi håller alla tummar och tår för att Charlotte blir frisk.