• Publicerat 17 januari, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Foto: Skärmklipp/Sportsnet

Han har varit en av NHL:s bästa poängproducenter de senaste åren. Men den här säsongen har Dallas Stars lagkapten Jamie Benn, 27, inte alls lyckats nå samma höga nivå i sitt spel.

I går kväll föll Dallas med 1–4 i bortamötet med Buffalo Sabres efter en riktigt flat insats. Benn gjorde ett blekt intryck på isen, men blev viral efter att ha fått ett utbrott som tog kol på tre av hans klubbor.
– Han har haft problem ett tag nu och i dag var det enkelt att se de problemen, konstaterade coachen Lindy Ruff torrt efter matchen.

Benn har haft skadeproblem inför och under årets säsong. Han missade World Cup efter att ha opererat en trasig magmuskel under sommaren. Han har haft fotproblem under säsongen och opererade bägge höfterna under 2015. Själv vill han inte använda sitt dåliga spel som en ursäkt för det.
– Det är rätt dåligt och då är jag ändå snäll mot mig själv, Jag önskar att jag kunde säga hur det verkligen känns, men det skulle nog inte passa sig för tv, sade Benn efter förlusten.

Dallas var ett av ligans mest sevärda och bästa lag i fjol har också haft en tung säsong och befinner sig fyra poäng utanför slutspel efter 45 matcher. Benn har svarat för 35 poäng (10+25) på 41 matcher så här långt.

I Buffalo sköt Jack Eichel två mål. Robin Lehner var tillbaka i kassen efter sin sjukdomsperiod och stoppade 31 skott.

Buffalo – Dallas 4–1 (2–1, 1–0, 1–0)
Buffalo: Jack Eichel 2 (10), Tyler Ennis (2), Jake McCabe (1).
Dallas: Radek Faksa (6).