Henrik Lundqvist.
Nyheter

Zibanejad gjorde två mål i comebacken – Lundqvist släppte sju och blev utbytt: ”Jag skäms”

Han har inte spelat match sen det otäcka benbrottet i november. Inatt, när Mika Zibanejad var tillbaka på isen, blev det succé med två mål hemma mot Dallas. Men vad hjälpte det när hans New York Rangers släppte in sju.

Det blev ett riktigt målfyrverkeri när New York Rangers tog emot Dallas på hemmaplan i Madison Square Garden inatt. 13 mål gjordes i matchen där Dallas tillslut kunde vinna med 6-7 efter att Rangers gjort ett ärligt försök att komma tillbaka med tre mål i den sista perioden. Detta efter att Henrik Lundqvist i Rangers mål blivit utbytt till förmån för landsmannen Magnus Hellberg som gjorde sitt andra NHL-framträdande i karriären och fick hålla nollan.
— Jag skäms och är frustrerad och besviken på samma gång, sa Lundqvist till nhl.com efter matchen.

Mika Zibanejad spelade sin första match sedan benbrottet den 20 november mot Florida. Två mål blev det i comebacken för 23-åringen och han har nu gjort sju sammanlagt under säsongen.
Men den stora snackisen efter matchen var dock Lundqvists sju insläppta mål och Rangers coach Alain Vigneault berättade efteråt att Lundqvist kommer få spela nästa match.
— Han kommer försöka riktigt hårt och kommer försöka att spela bättre framför honom. Vi är ett lag och vi håller ihop och gör vad vi kan för att komma ur svackan på tre förlustmatcher, berättade han.
— Det är mitt jobb att ge laget trygghet och låta dem spela. När inte jag gör räddningarna börjar vi ”fladdra” omkring och gör det då ännu tuffare för oss och mig. Men det startar med att jag ska rädda pucken, fortsatte Lundqvist.

Även Dallas bytte målvakt. I den tredje perioden efter att Rangers gjort tre mål på drygt fyra minuter byttes Antti Niemi ut till förmån för Kari Lehtonen som kom in och höll nollan.
Patrick Sharp blev tvåmålsskytt för Dallas, medan Derek Stepan och Zibanejad målade dubbelt för Rangers, där Mats Zuccarello hade tre assist.