MÄKTIG COMEBACK. Dylan Larkin, Tomas Tatar och Brendan Smith jublar med Gustav Nyquist efter hans kvittering till 5–5.
Nyheter

Detroits mäktiga vändning – vann trots 1–4 i baken: ”Säger en hel del om våra grabbar”

ANNONS

Detroit Red Wings gör sitt yttersta för att ta sig ur sitt prekära läge i botten av Eastern Conference. I natt lyckades man ta sig ur ett djupt hål och ta två poäng efter en straffseger mot Boston Bruins. Detta sedan man legat under med 1–4.
– När man ligger under med 1–4 efter första perioden är det inte enkelt att komma tillbaka i den här ligan, konstaterar Detroits coach Jeff Blashill efter straffsegern med 6–5.

Detroit Red Wings långa slutspelssvit som har varat ända sedan 1990 är en återkommande historia så här års. Den här säsongen ser den längsta sviten i professionell nordamerikansk idrott ut att vara seriöst hotad, men laget tänker inte vika ned sig utan en rejäl fajt. Det visade man inte minst i nattens hemmamöte med Boston Bruins.

Efter att ha legat under med 1–4 efter första perioden hade Red Wings kunnat kasta in handduken och koncentrerat sig på framtida uppgifter. I stället svarade man för en riktigt häftig comeback som slutligen resulterade i två poäng.
– Det sas en del ord, för man kan inte se ut så där, säger Detroits svenske forward Gustav Nyquist till nhl.com apropå hur snacket gick i pausen mellan första och andra perioden.
– Vi visste att det var en viktig match mot ett av lagen vi jagar och vi var riktigt dåliga i starten.

Det blev betydligt bättre och Nyquist var en av spelarna som såg till att så blev fallet. 27-åringen fullbordade upphämtningen genom att göra 5–5 med drygt tre minuter kvar av tredje perioden. Då hade Red Wings skjutit tre raka mål i mittenperioden innan Adam McQuaid återgav Bruins ledningen.

I den avgörande straffläggningen klev veteranerna Thomas Vanek och Frans Nielsen fram och avgjorde för Red Wings.
– När man ligger under med 1–4 efter första perioden är det inte enkelt att komma tillbaka i den här ligan. Jag tycker att det här säger en hel del om våra grabbar, säger Red Wings coach Jeff Blashill vars manskap är fyra poäng efter Ottawa Senators som har den sista wild card-platsen i öst.

I Detroit saknas Niklas Kronwall fortsättningsvis på grund av en ljumskskada. Efter att ha haft knäproblem som har hämmat honom tidigare under säsongen har veteranen nu missat 20 av lagets 45 matcher. Förhoppningen är att han ska vara tillbaka i spel senare i veckan.

Detroit – Boston 6–5 (1–4, 3–1 1–0, 0–0, 1–0)
Detroit: Dylan Larkin (12), Xavier Ouellet (2), Andreas Athanasiou (10), Tomas Tatar (10), Gustav Nyquist (7), Frans Nielsen (avg. straff).
Boston: Frank Vatrano 2 (5), Brandon Carlo (4), Patrice Bergeron (10), Adam McQuaid (1).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM