André Burakovsky.Foto: All Over Press

Han har upplevt en svit på 26 matcher utan mål, och till och med petats. Nu är André Burakovsky glödhet. I natt grundlade han Washingtons 4-3-seger borta mot Dallas.

För en vecka sedan stod han på fem mål och hade blivit målskytt i fyra matcher på hela säsongen. Nu är André Burakovsky en av de hetaste målskyttarna i NHL. När han i natt blev målskytt i Washingtons 4-3-vinst mot Dallas var det förstås svensken som inledde målskyttet för topplaget.

Han har minst sagt börjat göra det till en vana. I och med nattens mål har han inte bara blivit målskytt fyra matcher i rad. Han har också gjort 1-0-målet i samtliga fyra matcher, och har därmed varit högst bidragande till att Washington nu har förlängt sin poängsvit till 13 matcher. 11 av de 13 matcherna har slutat med segrar för det glödheta laget. På de fem senaste matcherna har det blivit 4+3 för svensken.

Men Nicklas Bäckström sitter alltjämt på tronen som den hetaste svensken i Washington. I natt blev det två nya passningspoäng från spelgeniet, som nu gjort 16 poäng på sina nio senaste matcher. Valbosonen är sjua i NHL:s poängliga med sina 46 poäng. Han har tio upp till ledaren Connor McDavid.

Nattens vinst mot Dallas var den första i staden sedan november 2008 för Capitals. Men det krävdes som sagt förlängning, samt en imponerande vändning. Dallas ledde nämligen med 3-1 inför slutakten, då Alex Ovetjkin och T.J. Oshie slog till. I övertidsspelet blev Jay Beagle till slut matchvinnare för Washington.
– Vi pratade om att checka av en vinst här. Det var något organisationen behövde, att få komma hit och vinna. Vi hade inte gjort det på länge, säger coachen Barry Trotz enligt nhl.com.