Lisa Johansson.
SDHL 1

Nådde 20 mål efter sin fullträff i stockholmsderbyt

AIK vann lördagens stockholmsderby i SDHL mot Djurgården med 2–1. Lisa Johansson, bästa svenska målskytt i ligan med sina 20 mål, gav AIK ledningen. Molly Engstrom, den 33-åriga backen som Djurgården plockat in från Connecticut, kvitterade AIK:s ledning i andra perioden. Men i tredje perioden gör sedan landslagsforwarden Sara Hjalmarsson 2-1 i powerplay bakom landslagsmålvakten Lovisa Berndtsson. Publiksiffra på Hovet, fina 329.

Övriga matcher lördag:
Leksand – Modo 1–2
Annie Svedin matchvinnare med sitt 1-2 mål i andra perioden framspelad av Erika Grahm och Olivia Carlsson.

Brynäs – Linköping 1–4
Denise Altmann stod för två mål för Linköping och världsmålvakten Florence Schelling bjöd på storspel mellan lagets stolpar.

SDE Hockey – Luleå 1–7
Hemmalaget hade sensationellt 1–1 efter första perioden, men sedan sprang Luleå ifrån och vann ytterligare en storseger. Luleå vann dessutom skotten med 57–17. Linn Peterson sköt två mål för Luleå.

Sundsvall – HV71 2–4.
Sundsvall ledde med 2–0 efter att bland annat tidigare HV71-spelaren Jennica Haikarainen gjort ett av målen på Sabina Eriksson. HV 71 vände dock matchen och vann med 4–2 efter bland annat två mål av Maja Jakobsson som nu återvänt till klubben efter en utflykt till Troja där hon hittade motivationen att fortsätta satsa.

Söndagens matcher:
Leksand – Luleå 1–8
Stora siffror för Luleå andra dagen i rad. 15–2 på två matcher visar på klass. Johanna Fällman svarade för tre mål i en match där Luleå vann skotten med 59–21. Med andra ord sköt Luleå 116 skott på två matcher under helgen.

Sundsvall – Linköping 2–9
Liksom i lördagens match mot HV71 lyckades Sundsvall streta emot i en period. Inför första periodvilan stod det ”bara” 2–3, men sedan sprang LHC ifrån. Minnamari Tuominen svarade för fyra mål, Jennifer Wakefield och Michele Nielsen för två var.

Brynäs – HV71 1–3
Brynäs fortsätter att ha svårt att göra mål och knyta ihop säcken för att vinna matcherna. Nu vann man skotten med 35–33 men förlorade alltså matchen med 1–3. Sanni Hakala svarade för två av HV71:s mål.

SDE Hockey – Modo 1–0 efter förlängning.
Helgens skräll i SDHL. Jumbolaget SDE Hockey tog matchen till förlängning efter 0-0 vid fullt tid. Där avgjorde Cornelia Lundberg efter 44 sekunder. Både SDE:s Klara Peslarova och Modos Sarah Berglind höll nollan efter 60 spelade minuter. Trots vinsten har SDE Hockey hela 70 poäng upp till serieledande Luleå och 29 poäng upp till åttan Modo.