Veckans Lag

Två nya SHL-omgångar har spelats och vi börjar närma oss den absoluta slutdelen av säsongen. Vilka spelare stack ut den gångna veckan?

Joni Ortio, Skellefteå
Han stod bara en match i veckan, men visade i den att Ortio är ett guldvapen för Skellefteå. Nollade Brynäs och stod för några fenomenala räddningar, inte minst under matchens första halva.

Daine Todd, Luleå 
Börjar vakna till liv ordentligt nu. Luleå har till slut fått igång ett vettigt powerplay, och då är det Todd som är den stora nyckeln. Sköt ett mål och spelade fram till tre under veckans två matcher.

Ilari Melart, Luleå
Vem kunde tro att Ilari Melart skulle gå in som någon sorts ny målkung för Luleå? Gjorde mål i båda matcherna i veckan, och blev dessutom matchvinnare i lördagens match mot Färjestad.

Patrik Lundh, Djurgården
13 poäng på de senaste nio matcherna. Tre poäng när Djurgården slog Leksand i den hyperviktiga matchen i lördags. Patrik Lundh har fått rejäl fart på sin poängproduktion, och är nu den ledande spelare Djurgården förväntade sig att han skulle vara.

Pär Lindholm, Skellefteå 
Vem skulle inte vilja byta jobb med Pär Lindholm just nu? Han får bilda kedja med Bud Holloway och Joakim Lindström, och är inte sen att utnyttja chansen. Två mål och två assist blev det på veckans två matcher för Lindholm.

Bud Holloway, Skellefteå (2)
Vilken succé han gör igen, Holloway. Han snittar en poäng per match sedan återkomsten till Skellefteå AIK. Den gångna veckan blev det tre mål för kanadensaren, som är en tredjedel av det som just nu är SHL:s mest fruktade kedja.

Veckans

 

 

 

…värvning Mattias Ritola är klar för spel i SHL igen. Den här gången blir det Leksand, där han gjorde succé för ett par säsonger sedan. Mattias Ritola kan vara skillnaden mellan kval och säker mark, och kval och att åka ur. Grattis, Leksand.

…svit Växjö Lakers segersvit är nu en av de längsta i SHL:s historia. Tio raka segrar har det blivit för Sam Hallams manskap. Nu leder man till och med SHL, om än med en match mer spelad än Frölunda.

…revansch ”Djurgården sa att jag inte skulle hålla i SHL”, gick Linus Söderström ut och berättade i en intervju med hockeysverige.se. Sen gick han ut och blev hjälte för HV71 – mot Djurgården. Linus Söderström fortsätter imponera vilka uppgifter han än ställs inför.

…utbrott ”Det finns ingen rättvisa mot Leksand”, dundrade Perra Johnsson efter att Djurgården avgjort med ett kontroversiellt mål. Ett uttalande som såklart väckte uppmärksamhet. Man undrar ju hur rubrikerna hade sett ut om Perra byts ut mot Bert Robertsson, och ordet ‘Leksand’ bytts ut mot ‘Skellefteå’. Då hade nog uppmärksamheten blivit betydligt större.

…mest frispråkiga Jag anar att det inte är speciellt glada miner hos Brynäs just nu. Inte nödvändigtvis för att tränaren ‘Bulan’ är på väg bort, utan snarare för att Luleås VD Stefan Enbom inte varit sen att berätta precis allting om i vilken roll man vill ha ‘Bulan’, och hur mycket kontakt de haft. Det kan nog bli stel stämning mellan Brynäs och Luleå den närmaste tiden.

…petning Han har tidigare i karriären stått för en av de bästa poängnoteringarna någonsin i SHL. I veckan petades Pär Arlbrandt av HV71. Frågan är om vi får se den forne storstjärnan i HV säsongen ut?

…avsked Efter säsongen är det över. Håkan Loob lämnar ishockeyn, gick han ut och berättade på en presskonferens under veckan. Oavsett vad man tycker om Håkan Loob råder det inga som helst tvivel kring att det är en levande legendar som tackar för sig.