HJÄLPS AV. Tobias Enström skadade sig i natt.
Winnipeg

Patrik Laine tillbaka – då skadade sig Winnipegs svensk

Patrik Laine var tillbaka i Winnipeg Jets laguppställning efter sin hjärnskakning och hade en assist i comebacken. Men förlusten mot San José Sharks innebar även en förlust av svenske backen Tobias Enström.

Det var i den första perioden av 3–4-förlusten mot San José som Tobias Enström tappade skäret och brakade in i sargen. Med stor möda tog han sig av isen, bara för att sedan inte återvända till spel. Winnipegs Twitter-konto uppgav efteråt att svensken hade ådragit sig en överkroppsskada. Hur illa ställt det är med Enström är ännu inte känt.

Rookiesuccén Patrik Laine var tillbaka i laguppställningen efter att ha missat åtta matcher med den hjärnskakning han ådrog sig i en match mot Buffalo Sabres tidigare i månaden. Han hade en assist för Jets i comebacken, men kunde inte hjälpa laget till seger.

I stället var det gårdagens fyramålsskytt Patrick Marleau som fick sista ordet. Med sitt 498:e mål i karriären satte 37-åringen det matchvinnande 4–3-målet med 4.33 kvar att spela av den tredje perioden. Marleau har 17 fullträffar den här säsongen.

Dessförinnan hade Melker Karlsson kvitterat till 3–3 med sitt sjätte mål för säsongen. Detta efter ett snyggt straffmål.

I San José gjorde backstjärnan Brent Burns sitt 21:a mål för säsongen. I den takt som 31-åringen gör mål just nu är han på väg mot 35 mål. I så fall blir han den första backen på över 30 år att göra det. 1986 svarade Paul Coffey, Edmonton Oilers, för 48 mål vilket är NHL-rekord för en back.

Winnipeg – San José 3–4 (1–1, 1–1 1–2)
Winnipeg: Bryan Little 2 (12), Andrew Copp (7).
San José: Brent Burns (21), Logan Couture (16), Melker Karlsson (6), Patrick Marleau (17).