Carl Söderberg.
Winnipeg

Colorado stoppade förlustsviten – Söderberg målskytt: ”Visade vilket lag vi kan vara”

Colorado kom till hemmamötet mot Winnipeg med nio raka förluster och hade inte vunnit sen den 6 januari. Då slog Matt Duchene till med tre assist och dessutom gjorde svenske Carl Söderberg ett viktigt mål i 5-2-vinsten.

Det var ett stukat Colorado som kom till match mot Winnipeg. Nio raka förluster och solklar jumbo i NHL. Jarome Iginla öppnade målskyttet tidigt i matchen när han nätade i powerplay men det dröjde inte länge innan Winnipeg kvitterade genom Adam Lowry.
Colorado skulle dock komma ur inledningsperioden med en ledning när Nathan MacKinnon, assisterad av Gabriel Landeskog, kunde göra viktiga 2-1.

Adam Lowry skulle dock grumla hemmalagets glädje 29 sekunder in i den andra perioden när han gjorde sitt andra mål för matchen, denna gång i powerplay. Men Colorado gav sig inte Matt Nieto såg till att hans lag även fick ha ledningen i den andra pausen och när sedan Carl Söderberg med sitt femte mål för säsongen gjorde 4-2 i inledningen av den tredje hämtade sig aldrig Winnipeg. Matt Nieto fastställde sedan slutresultatet 5-2.

Matt Duchene hade tre assist i matchen för Colorado.
— Det är exalterande och det känns fantastiskt, men samtidigt är det frustrerande eftersom vi visade vilket lag vi kan vara om vi spelar som vi ska göra, sa Duchene till nhl.com.

***

I Brooklyn bortavann Carlolina över New York Islanders med 4-5 på övertid. Ron Hainsey avgjorde den matchen och Elias Lindholm fick med sig två assistpoäng.

***

Sidney Crosby gjorde två mål och assisterade till ett när hans Pittsburgh bortabesegrade St.Louis med 1-4. Patrik Berglund gjorde hemmalagets mål i mitten av den tredje perioden.

***

Gustav Forsling gjorde sitt andra NHL-mål i karriären när hans Chicago bortaslog Dallas med 3-5. Detta efter att hemmalaget haft ledningen till mitten av den tredje perioden.

***

Finländaren Mikael Granlund hade stor show när hans Minnesota Wild kunde slå Vancouver på bortaplan med 3-6. Tre mål och en assist levererades från Granlunds klubba.