Veckans Lag

Veckans Lag #16

Det har blivit dags att plocka ut veckans lag. Under veckan har samtliga lag utom Karlskrona och Frölunda spelat tre matcher. Färjestad gick rent och plockade hem samtliga poäng. Linköping och Växjö tappade endast en poäng vardera.

Oscar Alsenfelt, Malmö (4)
För andra veckan i rad blir Malmömålvakten utplockad i Veckans Lag och det har han verkligen gjort sig förtjänt av. Han stod på huvudet mot Luleå i tisdags och räddade faktiskt sitt lag i den andra perioden där. I fredags nollade han Skellefteå på bortaplan och höll säsongens åttonde nolla. I lördags kunde han inte göra så mycket åt att Skellefteå tilläts göra fyra mål då han stod bakom, ett för dagen, blekt Malmö. SHL:s bäste målvakt för tillfället.

Magnus Nygren, Färjestad (4)
Färjestad har kommit igång rejält och Nygren gör ett kanonjobb från sin backplats. Både offensivt och defensivt. Har gjort tre mål i veckan (låt gå för att ett av dem kom när motståndarna plockat ut målvakten) och lagkaptenen leder sitt Färjestad genom att vara ett föredöme på alla de vis just nu.

Lucas Carlsson, Brynäs
Har gjort åtta poäng under säsongen och tre av dem har faktiskt kommer under veckan som var. JVM-backen får mycket förtroende från tränarhåll i Brynäs och sett över hela säsongen snittar han 15:21 minuters speltid per match. Under veckans tre matcher var han inte under 16:34 någon gång. Verkar trivas med att få ansvar.

Pär Lindholm, Skellefteå (2)
Det vore synd att påstå att Lindholm är het just nu. Karl´n är tamejtusan S-T-E-K-H-E-T. Två mål i tisdags följdes upp av ett hattrick i lördags. Däremellan hann både han och Skellefteå med att bli nollade av Malmö på hemmaplan i fredags. Lindholm är på väg mot sitt genombrott och gör man fem mål på en vecka är platsen i Veckans Lag gjuten.

Martin Thörnberg, HV71 (2)
Fick med sig fyra poäng från veckan. Tre av dessa var mål och därmed har han tagit sig upp i skytteligaledning i SHL. Enormt viktig för sitt HV71, som just nu är i bra form, med sin kämpaglöd och oräddhet att sticka in näsan i situationerna.

Bill Sweatt, Luleå
Han blev poänglös i tisdags. Men i torsdags klev han fram och gjorde ett äkta hattrick i den andra perioden mellan Luleå och Brynäs. Tyvärr hjälpte det inte hans lag som återigen tappade en ledning och förlorade efter förlängning och straffar. I lördagens returmöte blev hans lag totalt utspelat av Brynäs. Sweatt gjorde dock mål och gjorde således fyra kassar veckan som var.

Veckans

…roligaste Nils Carnbäck gjorde två mål för Växjö i lördagens match mot Karlskrona. Hans två första i SHL-karriären och extra roligt är att det här är en kille som tagit den långa vägen till SHL, sina ringa 19 år till trots. Inget spel i TV-pucken och inget pojk- eller juniorlandslag. Men kallelserna lär nog komma från förbundet om han fortsätter så här.

…oväntade 14 minuter hade passerat av den första perioden på Hovet mellan Djurgården och Rögle när bortalagets målvakt Anders Lindbäck helt plötsligt lämnade planen till mångas förvåning och förvirring. Svaret stod att finna i den spya han strax innan lagt i målgården. Magsjuk alltså och matchen fick brytas för en tidigare paus då isen behövde spolas om.

…fråga Hade Karlskrona i augusti fått veta att de i början av februari skulle ligga på tionde plats i SHL med 17 poäng ner till kvalplats hade de nog utan att tveka tagit det. En succéartad start har ny förbytts i fritt fall i tabellen med elva raka förluster. Sportchefen Michael Sundlöv agerade igår och sparkade kultförklarade tränare Per Hånberg och ersatte honom istället med assisterande tränaren Ove Molin. Rätt eller fel beslut? Det svaret får vi när serien startar om efter Sweden Hockey Games.

…Twitterhån Inför klassikermötet spelade Frölunda in en reklamfilm för frukostflingor med Robin Figren i huvudrollen. Filmen pekade klart och tydligt ut Färjestad som ett ”flinglag”, men när matchen väl spelades var det värmlänningarna som gick segrande ur striden. ”Nu kan de äta flingor till kvällsmat bäst fan de vill”, sa Färjestads Magnus Nygren efter matchen.

…hemvändarkväll Brynäs tränare Thomas ”Bulan” Berglund har aviserat att han inte tränar laget nästa säsong och mycket, mycket pekar på att det blir Luleå för honom. När så lagen möttes i Coop Arena i torsdags stod hans nuvarande lag för en magnifik upphämtning mot hans framtida (?) lag. I returen i Gävle två dagar senare skanderade den tillresta Luleåklacken: ”Bulan längtar hem till Luleå” och ”hem, Bulan ska hem, Bulan ska hem till Norrbotten” genom hela matchen.

…svar Fredrik Pettersson Wentzel fick ett otrevligt meddelande från en motståndarsupporter på Facebook. Istället för att vara otrevlig tillbaka svarade ”PW” via Instagram på ett mycket sakligt och klarsynt sätt. Målvakten hyllades för sin handling och någonstans i Sverige sitter det nog någon och skäms fortfarande.