Sweden Hockey Games

Vilken show, Klingberg – låg bakom fem mål i segern mot Tjeckien

I den första matchen av Sweden Hockey Games ställdes Tre Kronor mot Tjeckien inför ett glesbefolkat Scandinavium. Carl Klingberg blev stor matchvinnare när han låg bakom alla Tre Kronors mål i 5-2-segern.
– Huvudsaken är att vi vann och att jag spelade bra, sa Klingberg till C More.

Tre Kronor fick en riktig pangstart på matchen och visade upp en giftig effektivitet i sina avslut. Dennis Everberg blev den som öppnade målskyttet när han styrde in en passning från Joel Eriksson Ek. Det var Everbergs första fullträffar i Tre Kronor-tröjan och den kom i hans fjärde landskamp.
– Grymt skönt. Det är som att göra debut, något man alltid har drömt om, sa Everberg till C More med anledning av sin första fullträff i landslaget.

Några minuter senare plockade Joel Eriksson Ek upp pucken och skickade, trots den snäva vinkeln, iväg ett skott som letade sig in under den tjeckiska målvaktens arm och in i nätmaskorna. Men Tre Kronor stannade inte där. Även 3-0 kom innan periodvilan när Carl Klingberg, som låg bakom alla tre målen för Tre Kronor, vände in mot målet och lyckades stöta in pucken.
– Hela formationen har fungerat bra, sa Joel Eriksson Ek efter perioden och berättade om sin fullträff.
– Jag försökte bara träffa bortre och hoppades att den skulle gå in.

I mittperioden så tappade Tre Kronor sin energi och pressades tillbaka av Tjeckien. De blågula hade förtvivlat svårt att ta sig ur egen zon och till slut fick tjeckerna in reduceringen när stjärnspelaren Jan Kovar piskade in ett dragskott bakom Viktor Fasth.

I den tredje perioden presenterade sig Klingberg igen när han med några snabba skär tog sig in mot målet och skickade upp 4-1-pucken med ett snärtigt skott. Tjeckien fick in en reducering när Jan Kovar gjorde sitt andra mål för matchen, men Tre Kronor fick sista ordet när Calle Rosén skickade in 5-2-pucken i det öppna målet med hjälp av en backhand. Passningspoängen? Klingberg, såklart.
– Jag försöker ofta ta mig in på mål. Jag försöker använda min kropp och farten. I dag funkade det bra, sa Klingberg efter matchen.

I nästa match i Sweden Hockey Games ställs Tre Kronor mot Ryssland. Matchen spelas på lördag klockan 15:30.