Jacob MoverareFoto: Getty Images

Efter ett starkt U18-VM i Grand Forks förra våren draftades Jacob Moverare i fjärde rundan av Los Angeles och sajnade sedan kontrakt med klubben tämligen omgående.
Den här säsongen spelar den tidigare HV-backen sin hockey i OHL för Mississauga.

Där är han just nu i väldigt fin form poängmässigt. I natt gjorde han sitt blott andra mål för säsongen när han sköt ett av målen i segermatchen mot Barrie där Mississauga vann med 7-5. Han hade även två assist i matchen och utsågs till matchens bästa spelare.

Det var tredje raka matchen Moverare gjorde poäng i. Han hade en trepoängsmatch även för en vecka sedan mot Niagra och noterades däremellan för poäng i matchen mot North Bay.
Totalt har det blivit två mål och 28 assist på 46 matcher för Moverare den här säsongen och han är med det också ligans poängbästa svensk.

Det spelar bara fyra svenskar i OHL den här säsongen. Samtliga är backar. Tom Hedberg, utlånad av Leksand, spelar för just Moverares motståndare Barrie och sköt även han ett mål i nattens match. Målet var hans fjärde för säsongen och han har 21 poäng på 41 matcher.

Utöver de två svenskarna finns Adam Tilander (North Bay) och Gustav Bouramman (Sault Ste. Marie) i ligan.