LOS ANGELES, CA - MARCH 27:  Jere Lehtinen #26 of the Dallas Stars skates against the Los Angeles Kings at Staples Center on March 27, 2010 in Los Angeles, California.  (Photo by Jeff Gross/Getty Images) Jere Lehtinen. Foto: Jeff Gross/Getty Images

NHL-klubben Dallas Stars har bestämt sig för att pensionera tröjnummer 26 säsongen 2017/2018. Numret har tidigare burits av finländaren Jere Lehtinen som spelade 14 säsonger i Stars.
– En stor ära. Det är något av det största en spelare kan få. Det är en dröm som blir sann, säger Lehtinen till nhl.com.

Förutom 14 säsonger i klubben vann Lehtinen priset som ligans bästa defensiva forward tre gånger. Dessutom gjorde han 514 poäng på 875 NHL-matcher och vann Stanley Cup med Stars 1999. Finländaren blir den tredje spelaren att få sitt nummer pensionerat sedan Stars valde att flytta från Minnesota till Dallas innan säsongen 1993/1994.

Senaste avsnittet av PowerPlay: