Det var stopp för Tre Kronor mot Finland i sista matchen av Sweden Hockey Games.
Sweden Hockey Games

Tre Kronor avslutade med svidande förlust – Savinainen blev tvåmålskytt för Finland

Tre Kronor slutade trea i Sweden Hockey Games efter förlust mot Finland med 2-3. Med tanke på Finlands resa genom turneringen hade kanske vissa räknat med en betydligt lättare tillställning för Tre Kronor. Istället ställdes laget mot ett aggressivt och skridskostarkt lag som satte press över hela banan.

Men det var ändå Tre Kronor som fick måljubla först när Johan Ryno klev in mot mål och siktade in sig i det bortre hörnet på målburen. Det var först i mittperioden som Finland fick igång sitt målskytte. Veli-Matti Savinainen var sist på pucken vid en tilltrasslad situation framför mål, vilket innebar kvittering för de vitklädda. Tio minuter senare satte Finland fart och skickade in en puck framför mål som tvingade Viktor Fasth till en omöjlig sidoförflyttning. Sist på pucken innan den passerade mållinjen var Jarno Kärki.

Tre Kronor försökte att etablera press för att få till en kvittering i den tredje perioden – men istället såg Savinainen till att göra sitt andra mål för matchen när de blåklädda slarvade i försvarsspelet och gav finländaren ett läge att piska in 3-1-pucken i nätmaskorna. Men Sverige vägrade att låta matchen rinna ur händer helt. Philip Holm siktade in sig och skickade iväg en fin projektil mot nättaket som innebar hans första fullträff i Tre Kronor.

Trots att Sverige tryckte på rejält för att få in kvitteringen så kunde Finland freda sitt mål och därmed avsluta Sweden Hockey Games med en seger.

***

I mötet mellan Ryssland och Tjeckien såg Ryssland till att gå obesegrade genom Sweden Hockey Games. Laget vann till slut med 4-2 och tog därmed hem turneringsvinsten.