Patrik "Hattrick" LaineFoto: All Over Press

Patrik Laine hade stor show när hans Winnipeg på hemmaplan tog emot Dallas. 18-åringen var faktiskt med sina tre mål hela skillnaden mellan lagen i 5-2-segern.

Patrik Laine gjorde första periodens enda mål när han efter 15 minuter satte sitt lag i förarsätet. Det var första nätkänningen för 18-åringen på sex matcher. Efter den andra perioden var ställningen 2-2 och då klev finländaren fram i slutakten och gjorde två till. Dels 3-2 och tillslut 5-2 i öppen kasse.
— Det är alltid skönt att göra mål. Det var en stor match för mig, mina kedjekamrater och hela laget, sa rookien till nhl.com efter matchen.

Det här var Laines tredje hattrick under säsongen. Nattens tre mål innebär att finländaren nu är uppe på 26 kassar och ligger tvåa i rookieligan för antalet gjorda mål bakom Torontos Auston Matthews. Laine verkar trivas mot just Dallas då åtta av säsongens mål kommit mot dem.
— Jag försöker bara spela enkelt. Bara lägga puckar på mål och hoppas på det bästa, sa Laine.

SE LAINES HATTRICK