170216 LuleŒs Jan Sandstršm jublar tillsammans med mŒlvakt Joel Lassinatti efter vinsten under ishockeymatchen i SHL mellan LuleŒ och …rebro den 16 februari 2017 i LuleŒ. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRN / Cop 116 …
SHL

Luleå bröt sviten utan trepoängare – Örebrotränaren rasande: ”Här måste ligan ta bättre ansvar”

ANNONS

Senast Luleå tog en trepoängare var på annandagen. Sedan dess hade man inte vunnit efter ordinarie tid på 14 raka matcher innan man ikväll kunde hemmabesegra Örebro i en jämn och tät tillställning. Två bortdömda mål skulle dock bli uppmärksammade.
— Vi slåss om slutspelsplatser och han dömer bort det. Va? sa den rasande Örebrotränaren Niklas Sundblad till C More efter matchen.

Tomas Holmström hyllades på isen i Coop Arena inför nedsläpp och det kanske var signifikativt för Luleås kväll där de tillslut kunde kämpa till sig tre poäng mot Örebro, som förövrigt var det lag de senast tog en trepoängare emot på hemmaplan den 19 november.

I den första perioden var Luleå det något bättre laget, eller som hemmalagets Jan Sandström uttryckte det hela i pausintervjun med C More:
— Jag tycker vi äger den fullständigt. Sen tar vi lite klumpiga utvisningar som straffar sig.
Straffade sig gjorde och tiden var definitivt inte på Luleås sida när Kalle Olsson, med åtta tiondelar kvar av perioden, kunde sätta dit pucken i powerplay efter att Kael Mouillierat dragit på sig en utvisning för puckout.

Luleå hämtade det sig dock från kallduschen och kunde i den andra perioden vända på tillställningen genom mål av Christian Jaros och Johan Forsberg. Den sistnämnde fick på en riktig praktträff efter en sargstuds som överlistade Julius Hudacek i Örebros mål.
— Vi pratade om det innan. Alla skott är bra och jag fick en drömträff där, sa målskytten i andra pausen.

Tredje perioden blev mållös om man ser till godkända mål. Två dömdes däremot bort för vardera lagen och det började när Luleå i mitten av perioden fick en puck genom Oscar Engsund bakom Julius Hudacek. Men i samma sekvens hamnade hemmalagets Anton Hedman över målvakten. Målet dömdes bort och Hedman visades ut. Då gjorde Örebro omgående mål genom Tom Wandell. Men även det målet dömdes bort på grund av att Joel Lassinantti bedömdes bli störd av Örebrospelare.
— Jag tycker det var mål. Ni ser själva, det är mål. Vi slåss om slutspelsplatser och han dömer bort det. Va? sa en rasande Niklas Sundblad till C More när han fick fick se reprisbilderna efter matchen.
— De visar repriser på jumbotronen som de inte gör på vissa andra arenor. Här måste ligan ta bättre ansvar, fortsatte han.

Luleå kunde alltså vinna matchen med 2-1 och efter den långa sviten utan trepoängare var målvakten Joel Lassinantti överlycklig efter matchen.
— Grymt skönt att vi lyckas ta tre poäng. Äntligen. Jag tycker vi gör ett gediget jobb i defensiva zonen, sa han.
Målvakten var en av förgrundsfigurerna i segern och gjorde flera avgörande räddningar. Bland annat på Greg Squires jättemöjlighet i slutet där han räddade med insidan av klubbhandsken.
— Jag får en dålig retur och försöker bara kasta mig för att rädda upp situationen. Lite smärta får man tåla, berättade han och skrattade.

Örebros Gustav Backström fick utgå i inledningen av matchen efter en, tillsynes, schysst tackling av Bill Sweatt. Det såg inte bra ut för Backström och det är i skrivandets stund oklart hur det gick med honom.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL