Olli Määttä Foto: Getty Images/Drew Hallowell

Pittsburghs finske back Olli Määttä har haft sin beskärda del av motgångar under sin NHL-karriär. 2014 genomgick han en operation för att avlägsna en tumör i nacken, han har lidit av hjärnskakningar och har även haft problem med en axel.

Nu har han drabbats av ett nytt bakslag. Idag förmedlade Pittsburgh nyheten att Määttä opererats för en handskada som kommer att hålla honom borta från spel i sex veckor.

22-åringen slog igenom i Pittsburgh säsongen 13/14 när han som junior sköt nio mål och 20 assist på 78 matcher från sin backplats när han fick oväntat stort ansvar i ett lag som hade Kris Letang och Paul Martin skadade under större delen av säsongen.
Nu går han mot sin poängmässigt svagaste säsong i NHL och har bara svarat för ett mål och sex assist på 53 matcher.