SHL

Smörpassningarna avgjorde – Färjestad gav Djurgården nionde raka förlusten

ANNONS

Två stolpskott och ett par puckar som dansade i målgården. Men några mål blev det inte för Djurgården i hemmamötet med Färjestad på Hovet. Två riktigt läckra framspelningar lade grunden för värmlänningarnas 2–0-seger.
– Det här är en av våra sämre prestationer, säger Robert Ohlsson, Djurgårdens tränare.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Djurgården har desperat försökt hitta formen den senaste tiden för att göra en push mot slutspel. Men segrarna har uteblivit och på tisdagen inkasserade laget sin nionde (!) raka förlust när Färjestad gästade Hovet.

Som så många andra gånger den här säsongen var det Djurgårdens offensiv, eller snarare brist på densamma, som bräckte laget. För trots en mängd bra målchanser och ett par stolpträffar blev de ingen utdelning. I den andra perioden överlistade till exempel nyförvärvet Nicklas Bergfors målvakten Lars Haugen. Men trots att hans skott hittade luckan mellan benen på norrmannen gick pucken inte in, utan stolpe ut. Kort därpå var det Patrik Lundh som vräkte i väg en backhand som fick stolpen att ringa.
– Av nån jävla anledning gör vi inte hockeymål som vi ska göra just nu, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.
– Det fanns möjligheter, men när vi inte gör mål blir det för enkelt för Färjestad att kontrollera matchen. Vi kommer inte år dem. Det här är en av våra sämre prestationer, det var en sämre insats av Djurgården, tyvärr.

Färjestad hade desto bättre lycka med avsluten i den andra perioden. Mycket beroende på två vackra förarbeten. Johan Ryno bjöd på en godbit när han tog sig runt kassen och hittade en helt ren Joakim Nygård framför mål. Han tryckte in 1–0 mellan benen på Adam Reideborn. 2–0 kom sedan från Joel Eriksson Ek efter att Per Åslund stått för en fin framspelning.

2–0 blev också slutresultatet sedan Lars Haugen kommit undan med nollan – med lite hjälp av sina stolpar. 30 räddningar blev det för den snart 30-årige keepern.

Färjestad är allt jämt åtta i tabellen, åtta poäng efter sexan Skellefteå. Djurgården får fortsätta jaga Karlskrona i jakten på den sista åttondelsfinalsplatsen. Eftersom Karlskrona också förlorade i kväll är det fortfarande tre poängs skillnad.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 april
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games