Nicklas Bäckström tillbaka på fjärdeplats i den totala poängligan
Washington

Capitals tillbaka på vinnarstigen – två poäng av Bäckström

Med två raka förluster bakom sig åkte ligaledarna Washington Capitals till Philadelphia och var pressade att vinna. Tack vare två poäng av Nicklas Bäckström slapp de förlänga sin förlustsvit. Capitals svenske stjärna tar nu tillbaka fjärdeplatsen i NHL:s totala poängliga.

Förra veckan hade Washington Capitals sin obligatoriska bye week, en ledig vecka då laget inte ens ska träna ihop. När de återvände till vardagen efter ledigheten gjorde de som så många andra lag gjort den här säsongen – förlorade. Först fick de se sig besegrade av Henrik Zetterberg och hans Detroit och dagen efter stoppade Henrik Lundqvist 31 skott i 1-2-förlusten mot Rangers. Endast fyra av 20 lag som hittills haft sin bye week har vunnit första matchen efter den lediga veckan.

I helgen var det första gången den här säsongen som Capitals förlorade två raka matcher, och för att det inte skulle bli tre raka förluster behövde de besegra formsvaga Philadelphia Flyers som bara har vunnit tre av sina senaste tio matcher.

Och det vara Philadelphia som efter bara 23 sekunder kunde inleda målskyttet, men efter att Capitals coach Barry Trotz utmanade spelet kunde domarna i videogranskningen se att det var offside och målet drogs tillbaka. 6.33 in i första perioden kunde istället Nicklas Bäckström prickskjuta in 1-0 för Washington, hans 18:e mål för säsongen.

Flyers tryckte på matchen igenom men tack vare en storspelande Braden Holtby och två mål av Evgeny Kuznetsov i bortalaget gick Washington in i tredje perioden med en 3-1-ledning. Med fem minuter kvar kunde T.J Oshie sätta spiken i kistan då han påpassligt snappade upp en lös puck efter ett genombrott av Ovechkin. Nicklas Bäckström noterades för en assist på det sista målet och tar därmed tillbaka fjärdeplatsen i NHL:s totala poängliga.

Philadelphia – Washington 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)
Philadelphia: Brayden Schenn (19)
Washington: Nicklas Bäckström (18), Evgeny Kuznetsov 2 (14), T.J. Oshie (24) (Nicklas Bäckström).