HETAST PÅ 16 ÅR! Inte sedan 2001 har en spelare varit lika formstark som Filip Forsberg.
Nyheter

Succén bara fortsätter – Forsberg är den hetaste spelaren på 16 år

ANNONS

Filip Forsberg välter hela NHL just nu. Ja, hela hockeyvärlden. Efter nattens nya succé har han gjort tio mål – på fem matcher.
– Han är ligans bästa spelare just nu, konstaterar P.K. Subban.

Vi säger inte emot. Faktum är att Filip Forsberg är den hetaste spelaren NHL har upplevt de senaste 16 åren. Då var det Pavel Bure som gjorde tio mål på fem matcher. En bedrift som nu har upprepats av Nashville Filip Forsberg.

Efter två hattricks under förra veckan har den sanslösa målproduktionen bara fortsatt. Han följde upp de två raka tremålsmatcherna men två raka matcher med ett mål – och i natt kom två nya mål från ligans hetaste klubba. Bara för att ytterligare understryka den magiska succén har det kommit tre assistpoäng från svensken under perioden. Han bär sannerligen sitt Nashville Predators mot slutspel.

I natt gjorde han det extra tydligt. Han gjorde inte direkt några ‘4-0-mål’ eller ‘hedersamma reduceringar’. Nej, det var Forsberg som avgjorde matchen. I underläge 4-3 i mötet med Sabres var det först han som tog matchen till förlängning med sitt mål med lite drygt två minuter kvar. Och väl i förlängningen var det förstås den svenske skyttekungen som med ett patenterat handledsskott överlistade Robin Lehner, stängde butiken och säkrade segern för sitt Nashville.
– Han är den bästa spelaren i ligan just nu, så som han spelar. Han måste bara fortsätta med, vad det nu är han gör. Jag vet inte vad det är han gör, säger backen P.K. Subban enligt nhl.com.

Filip Forsberg står nu på 26 gjorda mål, och är bara ett ifrån att kliva upp bland ligans tio bästa målskyttar. På 27 mål finns bland annat Alex Ovetjkin, och ytterligare ett mål framför finns Vladimir Tarasenko. Forsberg själv var, som vanligt, inte speciellt sugen på att prata om sin egen förträfflighet, trots att han är den hetaste spelaren sedan 2001.
– Det är lite ovanligt, det som håller på just nu. Men det är kul. Vår kedja (med Viktor Arvidsson och Ryan Johansen) jobbar väldigt hårt. Arvidsson gjorde ‘a hell of a play’ på blålinjen innan mitt första mål och jag försökte bara avsluta det. All ‘credd’ till dem.

– Det finns ingen du hellre ser har pucken vid sin klubba i slutminuterna av en match för att ta den till förlängning. Och sen i förlängningen är det honom du vill se ha pucken. Han ser verkligen självsäker ut, säger coachen Peter Laviolette.

I och med nattens hjältedåd är Forsberg nu också den bästa svenske målskytten i NHL. Han är två mål före Rickard Rakell, som han inför matchen låg på delad förstaplats med,.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch