Victor Hedman.
Tampa Bay

Svensken stor matchhjälte i slutspelsjakten – domaren erbjöds glasögon

Tampa Bay och Carolina slåss kring strecket som ger spel i Stanley Cup-slutspelet senare i vår. Därför var nattens möte extremt viktigt för båda lagen. Tampa kunde till slut vinna efter att Victor Hedman avgjort i förlängningen.

Tampa har visat en gryende form på senare tid och tog också ledningen under den första halvan av den första perioden i nattens hemmamöte mot Carolina – målskytt Victor Hedman i powerplay.
Men det tog inte speciellt lång tid innan Carolina kunde vända på steken. Först kvitterade Noah Hanifin och bara minuter senare gjorde Derek Ryan 2-1 i powerplay.

Andra perioden blev mållös och i den tredje vände Tampa tillbaka fördelen resultatmässigt när Tyler Johnson och Nikita Kucherov målade.
Strax därefter fick Tampa chansen i powerplay, men det bar sig inte bättre än att det var Carolina som kunde utnyttja det till sin fördel och kvittera genom mål av Jay McClement.
46 sekunder in på övertidsperioden kunde sedan Victor Hedman med sitt andra mål för aftonen avgöra.
— Kucherov la en bra passning och det var upp till mig att avsluta. Lyckligtvis gick den in, kommenterade matchhjälten till nhl.com efter matchen.

Eddie Läck vaktade Carolinas mål och fick släppa fyra av 16 skott förbi sig.

Tyler Johnson satte kvitteringen i mitten av den tredje perioden. Men han hade faktiskt ett mål inne bara någon minut tidigare, ett mål som dömdes bort då Carolina utmanade på grund av offside. Under videogranskningen erbjöds domaren glasögon av en supporter.