Eddie Läck.
Nyheter

Eddie tog revansch efter sågningen – då backade coachen: ”Har mycket respekt för hans spel”

ANNONS

Han pekades ut som ansvarig för Carolina Hurricanes förlust mot Tampa Bay Lightning förra veckan och sågades offentligt av coachen Bill Peters. I natt fick Eddie Läck chansen att ta revansch – och tog den. Med 24 räddningar förde han Carolina till en 2–1-seger mot Arizona Coyotes.
– Jag har mycket respekt för Eddies spel, hävdade Bill Peters efter matchen.

Det var i fredags som Carolina Hurricanes coach Bill Peters svarade för en av säsongens bryskaste spelarsågningar när han gav sig på Eddie Läck. 29-åringen har haft en tuff säsong med två hjärnskakningar och hade vid tidpunkten bara spelat tio matcher i skuggan av förstekeepern Cam Ward. Efter en utläggning om Läcks svaga säsong och mediokra insats i förlusten mot Tampa Bay Lightning, där han släppte in fyra mål på 16 skott, avslutade han sin träff med NHL-skribenterna i Carolina med lägga ut förutsättningarna för den svenske målvakten.
– När han får chansen igen är det bara att spela bra. Då är det bara att förtjäna sin respekt från sina lagkamrater. De är där ute och jobbar skiten ur sig. Då bör du göra några räddningar. Och att göra någon räddning vid rätt tillfälle skulle inte skada. Där har ni ett ärligt svar, sade Peters innan han ska ha skrikit ”make a f-cking save” till Läck.

Trots den offentliga kritiken fanns Eddie Läck mellan Carolinas stolpar redan i natt. I bortamötet med Arizona Coyotes gavs han chansen att täppa till truten på Peters – och tog den. Med 24 räddningar var han en av nyckelkomponenterna när det blev seger med 2–1 efter forne SHL-poängkungen Derek Ryans sena segermål.

Efter matchen var den på fredagen så uppretade Bill Peters betydligt lugnare. Inför Hurricanes avresa från Raleigh till Arizona hade han och Läck som av en händelse parkerat sina bilar intill varandra på flygplatsen.
– Vi hade ett bra samtal och en bra promenad från bilen till planet. Jag har mycket respekt för hans spel, väldigt mycket respekt för honom som spelare. Han var bra, sade Peters till News Observer efteråt.

Läck själv försökte tona ned Peters kritik efter matchen. Han vill inte göra en grej av den uppmärksammade händelsen, utan valde att fokusera på det positiva.
– Jag vet att det har varit mycket snack om matchen mot Tampa, men i de båda matcherna innan den kände jag att jag gjorde mina två bästa matcher den här säsongen. Jag hade så många positiva människor omkring mig. Jag fick så många telefonsamtal och sms de senaste dagarna att jag bara försökte hålla mig positiv, säger han själv till News Observer.

Derek Ryans segermål, hans tionde mål för säsongen, kom med 3.57 kvar att spela av den tredje perioden då hans skott styrdes via rookiebacken Jakob Chychruns klubba, via stolpen och i mål. Victor Rask hade assist på Carolinas första mål, som gjordes av finländaren Teuvo Teräväinen.

Arizona – Carolina 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)
Arizona: Peter Holland (3).
Carolina: Teuvo Teräväinen (12) Victor Rask), Derek Ryan (10).

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch