170311 DjurgŒrdens Henrik Eriksson och FŠrjestads Jonas Holšs under Œttondelsfinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan FŠrjestad och DjurgŒrden den 11 mars 2017 i Karlstad. Foto: Anna-Lena Bergqvist/ BILDBYRN / Cop 137 …
SHL

Djurgårdens kulturbärare redo för rond två: ”Då vet jag att vi är bra”

ANNONS

Ikväll har det blivit dags för rond två av åttondelsfinalen mellan Färjestad och Djurgården. Värmlänningarna vann den första, men i kväll kommer de få det tuffare enligt Djurgårdens kulturbärare Henrik Eriksson.
— Vi ser till att vara redo klockan 19.00 så ska det bli åka av, säger han till hockeysverige.se.

Direkt när SHL:s grundserie avslutades i torsdags kväll började det att pratas om klassikermötet i åttondelsfinalen mellan Färjestad och Djurgården. Ett möte mellan två storklubbar inom svensk ishockey som engagerar.
Färjestad kunde i lördags vinna den första åttondelsfinalen mot Djurgården i Karlstad med 4-1, mycket tack vare ett bra försvarsspel. Inför returen ikväll på Hovet vill Djurgårdens Henrik Eriksson se en annan offensiv av sitt lag.
— Vi måste se till att skapa farligare lägen, komma på insidan av dem istället för att det blir skott utifrån, berättar han för hockeysverige.se och fortsätter.
— Vi siktar på att sätta full gas och få spela vår typ av hockey som vi känner oss trygga med och som vi varit framgångsrika med i slutet av serien. Få puckarna rakt fram och spela snabbt, då vet jag att vi är bra.

161013 DjurgŒrdens mŒlvakt Adam Reideborn diskuterar med mŒlvakt Mikael Tellqvist infšr strafflŠggningen under ishockeymatchen i SHL mellan DjurgŒrden och LuleŒ den 13 oktober 2016 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BildbyrŒn / 135719

Adam Reideborn (till vänster) och Mikael Tellqvist diskuterar under en match tidigare under säsongen. Foto: Bildbyrån

Både Djurgården och Färjestad tillhör övre halvan av SHL om man ser till de 20 sista omgångarna.
— Det är ju inte så svårt att vara bättre än vår start, menar Henrik Eriksson och berättar att Djurgården uppryckning beror på hårt arbete och många samtal.
— Vi fick verkligen rannsaka oss själva, sitta ner och prata tillsammans om hur vi skulle vinna matcher helt enkelt. Sen hur det ser ut spelar inte så stor roll.
— Ju längre tiden har gått så har vi blivit trygga med varandra och hittat våra roller. Då börjar saker och ting kugga i och då händer det ju bra saker. Tillsammans med otroligt bra målvaktsspel från ”Tellan” (Mikael Tellqvist) och Adam (Reideborn). De har ju stått på huvudet så att vi verkligen haft chansen att vinna.

FASTNADE LITE

Efter den jobbiga starten för Djurgården började man så sakteliga äta upp avståndet till slutspelsplasten. Då kom nästa svit med matcher utan segrar, nio till antalet.
— Någonstans när det största spöket nerifrån var nerlagt så fastnade vi lite. Men jag tycker att, även fast de där nio förlusterna kom, så speglade inte riktigt det vår prestation. Sen är det ju såklart alltid poäng som det gäller att ta med sig, men det var ett gäng övertidstorsk också och det är lätt att måla fan på väggen då. Vi visste ändå att vi hade spelet i oss.
–Jag ska inte säga att det var tillfälligheter, för det är det aldrig. Men det kändes ändå som att vi var på rätt väg men jag kan inte säga riktigt vad det var som gjorde att vi inte tog klivet upp tidigare.

Men Djurgården grejade slutspelsplatsen till slut och på något vis kanske man inte ska räkna ut laget i slutspelet heller?
— Så är det verkligen. Vi vet att vi är bra och vi har ju matchat de bästa lagen i serien. Det handlar mer om att nollställa allting och det vet alla när man spelar om matcher istället för poäng. Vi ser till att vara redo klockan 19.00 så ska det bli åka av.
— Vi måste ut och sätta fart på grejerna igen. Det som hände i lördags är lagt till handlingarna och förhoppningsvis drar vi lärdom av det och kan hitta nycklar så vi kan få matchen dit vi vill så vi kan styra och ställa på vårat sätt. Vi gör en okej match i uppe Karlstad, men inte tillräckligt för att vinna.

Henrik Eriksson tror också man kan dra nytta av publiken på Hovet ikväll.
— Det är ett otroligt stöd att veta att vi har den uppbackningen vi har. Speciellt när vi kliver in i et slutspel så taggar de till lite extra liksom vi gör. Fansen har hjälpt oss hela året och vi vet att de kommer fortsätta hjälpa oss. Det är en trygghet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL