Kevin Shattenkirk.
Washington

Nye backstjärnan avstängd – då kom nytt bakslag för Stanley Cup-favoriten

De är en av de största favoriterna till att vinna Stanley Cup, men just nu har Washington Capitals det tufft. Efter att ha fått nya backstjärnan Kevin Shattenkirk avstängd åkte man i natt på sin fjärde raka förlust i bortamötet med Anaheim Ducks.
– Vi minns inte när vi förlorar fyra matcher på rad, och det är bra, säger lagkaptenen Aleksandr Ovetjkin efter 2–5 mot Ducks.

Det hade inte hänt sedan inledningen av säsongen 2014/15, men nu är det ett faktum. Ligaledande Washington Capitals har radat upp fyra raka förluster efter nattens nederlag, 2–5, mot Anaheim Ducks.

Matchen föregicks av beskedet att Capitals nyförvärv Kevin Shattenkirk, som plockades in från St. Louis Blues innan trade deadline, stängs av i två matcher till följd av en charging på Los Angeles Kings back Kevin Gravel i helgen. Shattenkirk hoppade in i sin tackling på motståndaren och träffade honom på käken. Incidenten resulterade i två minuters utvisning under matchen, men bedömdes desto hårdare av NHL:s disciplinnämnd.

Nattens match avgjordes inom loppet av fem minuter i andra perioden där hemmalaget gick fram till 3–0 efter att Corey Perry skjutit två mål och Rickard Rakell svarat för det tredje. Med sina 29 mål är Rakell målbäst bland svenskarna i NHL, två fullträffar före Filip Forsberg i Nashville Predators. Jakob Silfverberg hade en assist för Ducks, vars coach Randy Carlyle vann sin 400:e match i ligan.

I Washington noterades Nicklas Bäckström för en assist medan Marcus Johansson sköt sitt 22:a mål för säsongen. Han är därmed uppe i 45 poäng och behöver bara två poäng till för att tangera sitt personbästa från säsongen 2014/15.

Trots fyra förluster på rad är inte Washingtons lagkapten Aleksandr Ovetjkin oroad över var laget är på väg.
– Vi har varit tillsammans under en lång tid. Vi minns inte när vi förlorar fyra matcher på rad, och det är bra, säger han till nhl.com.

Ovetjkin själv hade en assist, men lämnade isen mållös för tionde matchen i följd. Ryssen har skjutit 27 mål på 68 matcher och är på väg mot en av sina målmässigt sett sämsta säsonger i karriären.

Anaheim – Washington 5–2 (0–0, 3–1, 2–1)
Anaheim: Corey Perry 2 (14), Rickard Rakell (29), Ryan Getzlaf (13), Ryan Kesler (20) (Jakob Silfverberg).
Washington: John Carlson (7) (Nicklas Bäckström), Marcus Johansson (22).