GLÖDHETT. Axel Holmström firar, Joakim Lindström och Joel Lundqvist gruffarFoto: Bildbyrån

Vilken match de fick, de som tagit sig till Skellefteå Kraft Arena. Efter en match med en mängd heta situationer och omdiskuterade händelser blev Axel Holmström Skellefteås stora hjälte i 4-1-vinsten.
– Det är alltid kul att få vara med och bidra, säger han till C More.

För två år sedan var han slutspelets stora dominant. Axel Holmström kom nästan från ingenstans och fullständigt tog över stjärnrollen inom svensk ishockey, när han stod för 18 poäng på 15 matcher i slutspelet.

Sedan dess har det handlat mycket om skador för talangen, som den här säsongen bara fick med sig 16 matcher och ett enda mål i SHL. Men idag var det som att vi åkt en tidsresa tillbaka till våren 2015 igen. När Skellefteå låg under med 1-0 i eftermiddagens match mot Frölunda var det han som tog laget in i matchserien igen. Han sköt själv 1-1, spelade fram Andreas Wingerli till 2-1, och noterade en assistpoäng på Jesper Olofssons 3-1. Bara idag gjorde han fler poäng än på hela SHL-säsongen.
– Det är skönt att vi får betalt. Vi har legat på bra och hade lägen både i Göteborg och här innan målet. Man får känna att man får någon studs med sig och kan bygga på det, säger Holmström till C More.
– Är alltid kul att få vara med och bidra. Jag tycker personligen det ska vara en av mina styrkor.

Joakim Lindström stängde definitivt matchen med sitt 4-1-mål i den tredje perioden. Ett mål som lade grunden till ett slagsmål med sex inblandade spelare. Frölundamålvakten Johan Gustafsson fällde Lindström då han ansåg att Skellefteåstjärnan firade målet på ett provocerande sätt, och det drog igång gurglet. Ett av många gurgel i matchen, skall sägas.
– Det är mycket kamp, och djungelns lag där ute. Utvisningar är inte utvisningar längre, sade Jimmie Ericsson i den första periodpausen.

– Det är slutspel, va? Det är kamp där ute. Det är så det ska vara. Båda lagen spelar på gränsen, sade Joel Lundqvist som sköt Frölundas 1-0-mål redan efter 14 sekunder av matchen.

I och med dagens seger har Skellefteå kvitterat kvartsfinalserien, som går vidare med en ny stekhet drabbning i Göteborg på tisdag.
– Jag tycker vi spelmässigt är bättre fem mot fem än Skellefteå. Men vi tappar den här matchen med några utvisningar. Jag vet inte om vi tappar huvudet eller vad som händer, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.