• Publicerat 20 mars, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
TORKAN ÖVER. Efter 34 matcher utan mål fick Marcus Krüger nätkänning i natt.Foto: Caylor Arnold-USA TODAY Sports

Underläge 1–3 inför tredje perioden. Då visade Chicago Blackhawks klassen, sköt fem obesvarade mål och säkrade sin slutspelsplats. Detta sedan Marcus Krüger avslutat målskyttet – med sitt första mål sedan 1 december.

Chicago Blackhawks är som andra lag efter Washington Capitals klart för Stanley Cup-slutspel. I natt bjöd man på en riktig urladdning i den tredje perioden av mötet med Colorado Avalanche.

Blackhawks gick in i tredje perioden i underläge, 1–3, men det var ett resultat man förvandlade till 4–3 inom loppet av 34 sekunder (!) i mitten av slutakten. Jonathan Toews, Richard Panik och Artemij Panarin chockade gästerna med tre snabba mål och Toews säkrade sedan segern med att göra sitt andra mål i matchen och 20:e för säsongen när han satte 5–3.

Marcus Krüger hann också bli målskytt för hemmalaget. Med sitt första mål på 34 matcher fixade han slutresultatet 6–3 i tom kasse. Senast Krüger gjorde mål var den 1 december i fjol i en match mot New Jersey Devils. Det här var hans tredje fullträff på 60 matcher den här säsongen.

Patrick Kane noterades för mål och assist för Chicago och tar rygg på Sidney Crosby och Connor McDavid i NHL:s poängliga. Fjolårets poängkung och MVP i ligan har 79 poäng (32+47) och är tillsammans med Boston Brad Marchand en poäng efter firma Crosby/McDavid.

För Jonathan Toews var det tionde säsongen på rad med minst 20 mål i NHL. Tidigare har han aldrig skjutit färre än 23 mål under en säsong och då var det på 47 matcher under den lockoutförkortade säsongen 2012/13.

Chicago – Colorado 6–3 (1–2, 0–1, 5–0)
Chicago: Jonathan Toews 2 (20) (Niklas Hjalmarsson), Patrick Kane (32), Richard Panik (19), Artemij Panarin (24), Marcus Krüger (3).
Colorado: Michail Grigorenko 2 (9), Sven Andrighetto (4).