Jonas Engström.Foto: Bildbyrån/Daniel Svensson

IK Oskarshamn meddelar i dag på sin hemsida att man har förlängt kontraktet med kaptenen Jonas Engström. Kontraktet gäller fram till 2019 och presenterades för fansen under den första upplagan av IK Oskarshamns hockeygala i lördags.
— Han är lagets kapten och står för en härlig karaktär både på och utanför isen så detta var en viktig förlängning för oss, säger nye sportchefen Per Kenttä till IKO:s hemsida.

Jonas Engström kom till Oskarshamn från Södertälje SK inför säsongen 15/16 och har gjort två säsonger i klubben. I och med kontraktsförlängningen är han nu klar för ytterligare två säsonger.
— Jag är glad att få fortsätta i klubben och skönt att vi kommit överens om ett kontrakt för två år. Vi trivs bra i staden och ville gärna stanna, säger Jonas Engström till IKO:s hemsida.

Även om han hade en av sina bättre säsonger i Hockeyallsvenskan rent poängmässigt med sex mål och tolv assist på 52 matcher är Jonas inte nöjd med säsongen som varit, varken med hans egen insats eller lagets, vilket var en av anledningarna till att han förlängde.
— Framför allt drivs man nu av revanschlust efter en ”mellansäsong” när vi inte nådde vårt mål. Man blir än mer sugen att kicka igång direkt med den nya säsongen, säger han.

Med förlängningen av Jonas Engström har nu Oskarshamn nio spelare klara inför kommande säsong.