• Publicerat 20 mars, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Pontus Åberg.Foto: Ronnie Rönnkvist

Han sköt 25 mål på 74 matcher i AHL förra säsongen och var med det bäste svensk i ligan. I nattens 6–3-seger mot Grand Rapids Griffins tangerade Pontus Åberg sitt personbästa genom att nå 25 mål för Milwaukee Admirals igen. Nu i sin blott 48:e match för säsongen.

23-åringen, som gör sin tredje säsong i Nordamerika, hade redan slagit personbästa i antal poäng men såg nu alltså till att tangera även målnoteringen. Han är därmed delad femma i AHL:s målliga, men har vid sidan av landsmannen Anton Lander (22 mål på 31 matcher) det bästa målsnittet i ligan bland spelarna som har gjort 30 matcher eller fler den här säsongen. Mer än hälften av Åbergs mål (13) har kommit sedan början på februari och totalt har det blivit 43 poäng (25+18) på 48 matcher så här långt.

Åberg, som sitter på ett utgående kontrakt, har spelat 15 NHL-matcher med Nashville Predators efter att ha begått sin debut i ligan i slutspelet förra säsongen. Där mäktade han med ett mål och en assist.