Foto: Bildbyrån

Efter sin succésäsong med Mariestad Bois i Hockeyettan är målvakten Arvid Ljung hett villebråd på marknaden. Samtal har fört med en rad olika klubbar och hetast verkar intresset vara hos Almtuna.
— Vi har pratat i en månads tid, säger målvakten till mariestadstidningen.se

Efter att ha spenderat de senaste tre säsongerna i Divison 2 värvades han inför säsongen till Mariestad Bois där han började säsongen som back-up bakom Robin Wallin. En plats som han inte stannade på särskilt länge för tack vare storspel i match efter match tog Ljung snabbt över positionen som etta i Mariestadmålet. När säsongen var över hade han bäst räddningsprocent, 94,5%, av samtliga målvakter i Hockeyettan. Det har gett honom ett utmärkt förhandlingsläge när hans kontrakt med Mariestad nu går ut.
— Man vill ta sig så högt upp som möjligt. Jag har en stark säsong bakom mig, säger Ljung till mariestadstidnigen.se

Skulle det inte bli något kontrakt med Almtuna verkar det ändå inte bli något mer spel i Mariestad för den 25-årige målvakten.
— Nej det är inte så troligt. Visst, jag har långt kvar i karriären. Men hade jag varit 22 hade jag med lätthet kunnat ta en säsong till i ettan. Helst hade jag velat gå upp med Mariestad, men nu blev det inte så.

Almtuna har för närvarande bara en målvakt under kontrakt för nästa säsong men har under de senaste tre säsongerna lånat in Jonas Johansson från Brynäs IF.