• Publicerat 20 mars, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Elias Lindholm.Foto: Chris Szagola/CSM/REX

Två raka säsonger har Elias Lindholm gjort 39 poäng. Den här säsongen kommer han att överträffa den noteringen. I natt tangerade han sitt personbästa med ett mål och en assist i en match som hans Carolina Hurricanes snöpligt förlorade mot Philadelphia Flyers.
– Det hade givetvis varit trevligt att få med sig två poäng härifrån, konstaterar Lindholm efter den snöpliga övertidsförlusten mot Philadelphia.

Poäng i sju raka matcher – den längsta sviten i hans karriär – och tangerat personbästa i NHL-sammanhang. Elias Lindholm, 22, fortsätter att gå från klarhet till klarhet i efter sin tunga start på säsongen. Ex-brynäsaren hade tre assist på sina 14 första matcher under NHL-säsongens första månad. Sedan dess har han lyft sig och blivit en spelare att räkna med igen.

I nattens möte med Philadelphia Flyers låg Lindholm bakom ”Canes” vändning från 0–2 till 3–2 då han sköt 2–2-kvitteringen sent i den andra perioden och sedan spelade fram till Jordan Staals 3–2-mål halvvägs in i den andra perioden. Han har därmed 39 poäng (9+30) på 60 matcher – exakt lika många mål och assist som han har svarat för under var och en av de två senaste säsongerna.

Svenskens offensiva utdelning gav bara en poäng för Hurricanes i slutändan. Philadelphia kvitterade genom rookien Travis Konecny när det återstod 42,9 sekunder av tredje perioden och i förlängningen sköt Brayden Schenn hemmalaget till två poäng.
– Det hade givetvis varit trevligt att få med sig två poäng härifrån. I de andra matcherna när vi har gjort vårt bästa har vi fått med oss två poäng, och det fick vi inte i dag. Det hade passat bra om vi hade fått det i dag, säger Lindholm till nhl.com.

Både Carolina och Philadelphia får svårt att ta sig till slutspel. Flyers är fem poäng efter Toronto Maple Leafs som har den sista wild card-platsen i öst medan Carolina är sex poäng efter. Med elva respektive tolv matcher kvar att spela har de både Tampa Bay och New York Islanders framför sig i kön.

Philadelphia – Carolina 4–3 (1–0, 1–2, 1–1, 1–0)
Philadelphia: Ivan Provorov (6), Dale Weise (4), Travis Konecny (11), Brayden Schenn (22).
Carolina: Jeff Skinner (26), Elias Lindholm (9) (Victor Rask), Jordan Staal (15) (Lindholm).