Veckans Lag …
Skellefteå AIK

Veckans Lag #21

ANNONS

Efter en skön uppvärmning med åttondelsfinalerna har slutspelet brakat igång med rejäl kraft under veckoslutet. Vi listar som vanligt de hetaste händelserna och snackisarna.

David Rautio, Brynäs (2)
Flera målvakter har gjort en bra insats under veckan, för att sedan vara sämre i match två. David Rautio stod bara en match under veckan, och höll i den nollan. Med andra ord är det svårt att peta veteranen från laget, trots att han inte behövde briljera i 6-0-vinsten i lördags.

Andreas Borgman, HV71 (4)
En av seriens bästa backar bara fortsätter att imponera. Gjorde en suverän insats när HV besegrade Färjestad i lördags, och bär fortsatt ett enormt ansvar både offensivt och defensivt för HV.

Nils Andersson, Malmö (2)
Egentligen har hela Malmö gjort det bra defensivt under de två inledande matcherna mot Växjö. Valet faller dock på Andersson, som varit bra i båda zonerna och tagit en stor roll i ett Malmö som kan stå för en rejäl skräll.

Axel Holmström, Skellefteå
Det har verkligen inte varit Holmströms säsong. Men efter 1+1 på 16 SHL-matcher slog han till med 1+2 när Skellefteå igår besegrade Frölunda med 4-1. Har slutspelsmonstret från 2015 kommit fram igen, månne?

Joel Eriksson Ek, Färjestad
Tog nästan på egen Färjestad till kvartsfinalen via några ruggigt imponerande matcher mot Djurgården i åttondelen. Försvann lite i kvartsfinalen mot HV i lördags, men är fortfarande ‘mannen att se upp med’ för Jönköpingslaget.

Nichlas Hardt, Malmö (2)
Vilken scenförändring jämfört med SHL-säsongen! Nichlas Hardt har varit hela slutspelets kanske främsta spelare hittills, och spelar varje byte som om det vore hans sista. Den danske dynamiten blir Malmös viktigaste utespelare om man ska kunna rubba Växjö i kvartsfinalserien.

Veckans…domarattack Petter Lasu Nilsson. ”Det är bara att kasta domarna åt helvete. Ge mig gärna böter om ni vill, men det är så jävla dåligt”.

…domarrumsattack Petter Lasu Nilsson. ”Domarrummet kan de också kasta. Domarna behöver inte ta ett enda beslut på isen utan de skyller allt på domarrummet. När vi äntligen vänder matchen och haft oturen med två mål i röven, så dömer de bort det här. Lägg ner skiten, kasta det åt helvete. Jag är så jävla less. Domarna är så jävla beige och domarrummet kan dra åt helvete”.

…kraftuttryck Petter Lasu Nilsson. ”Du förstår inte hur less jag är. Jag skulle kunna mörda i det här tillfället. Jag är så jävla irriterad”.

…löfte Petter Lasu Nilsson. ”Alltså, jag lovar: Jag kommer sluta som tränare. Jag kommer lägga av som tränare, jag lovar det här och nu”.

…ursäkt Petter Lasu Nilsson. ”Jag vill be om ursäkt till alla berörda för de kraftfulla ord och uttryck som jag använde mig av efter kvällens åttondelsfinal. Även fast det var i en situation med mycket känslor och stor besvikelse så är det inte acceptabelt att uttrycka mig på ett sådant sätt”.

…härförare Petter Lasu… nä. Joel Eriksson Ek. Med sitt uppträdande i den tredje och avgörande åttondelsfinalen mot Djurgården tog han nästan på egen hand sitt Färjestad in i kvartsfinalvärmen.

…chock Vad var det egentligen som hände i Saab Arena i lördags? Efter 27 sekunder hade Jesper Jensen gjort 1-0. Efter fem minuter sköt samma Jensen 2-0. ”Han tar två direktskott han inte tagit på hela säsongen”, sade kedjekompisen Oskar Lindblom. Vi förstår din chock. Brynäs vann till slut med hela 6-0.

… målkontrovers Skellefteå fick två bortdömda mål i fredags, och känslan var att åtminstone ett av dem skulle ha godkänts. I stället var det Frölunda som drog det längsta strået.

… målkontrovers…igen Malmö hade en puck inne och verkade ha avgjort gårdagens match mot Växjö. Men icke. Domaren hade blåst för blockering trots att pucken inte låg blockerad, och bara någon minut senare avgjorde Emil Pettersson för Växjö.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL