• Publicerat 20 mars, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
AVSTÄNGNING. Matthew Tkachuk sänkte Drew Doughty med en kontroversiell tackling Foto: Skärmklipp/Sportsnet

Matthew Tkachuk har snabbt skapat ett rykte om sig i NHL med sin kompromisslösa spelstil. I natt fick hans kritiker vatten på sin kvarn när han sänkte den regerande Norris Trophy-vinnaren Drew Doughty med en omdebatterad smäll.
– Han är en rätt smutsig spelare, den där ungen, sade Doughty efter Los Angeles 2–5-förlust mot Calgary.

Pappa Keith Tkachuk hade 2 219 utvisningsminuter på sin NHL-karriär som sträckte sig över 1 200 matcher. Sonen Matthew Tkachuk ser ut att vara av samma skrot och korn. Under sin rookiesäsong har 19-åringen imponerat stort med sin energiska spelstil, som har gjort honom till en nyckelspelare i Calgary Flames tvåvägskedja med Mikael Backlund och Michael Frolík – ”Three M Line”.

Men Tkachuk har även utmärkt sig negativt genom att klivit över gränsen några gånger och står noterad för 96 utvisningsminuter på 68 matcher – överlägset flest bland ligans nykomlingar.

I natt visade ynglingen prov på sin opolerade sida när han sänkte Los Angeles Kings backstjärna Drew Doughty med en kontroversiell tackling i Calgary Flames 5–2-seger. Tkachuk, draftad som sjätte spelare förra sommaren, klarade sig utan utvisning för själv tacklingen, men kan mycket väl få en reprimand från ligan om man anser att det var rookiens armbåge som träffade Doughty i ansiktet.

Det var bara en knapp halvminut kvar av första perioden när Tkachuk gjorde ett försök att dela ut en offensiv tackling på Doughty. En tackling som lämnade den regerande Norris Trophy-vinnaren liggande i smärtor på isen.
– Han är en rätt smutsig spelare, den där ungen, sade Doughty till LA Kings Insider efter matchen.
– Att vara rookie och spela så där är lite överraskande. Jag vet inte exakt vad som hände eftersom jag blev tacklad i huvudet, men jag tror att han armbågade mig. Jag kan inte säga helt säkert, så jag ska inte säga om jag tycker att något borde hända, men vad det än var gjort det rätt ont och kommer nog att göra det ett tag.

Doughty kunde spela vidare och slutföra matchen.

Läs mer om matchen och Mikael Backlunds milstolpe här:

NHL-RESAN: Backlunds succésäsong fortsätter – nådde ny milstolpe: ”Det känns stort”