Oscar Möller firade sitt första slutspelsmål 2017
Skellefteå AIK

Mästarna är illa ute – Skellefteå körde över Frölunda: ”Kör som fan”

Det fanns en tid då Frölunda kändes som givna SM-guldvinnare. Nu är man en förlust från att åka ut i kvartsfinal. En ny stormatch från Skellefteå gav västerbottningarna 3-1 i kvartsfinalserien.
– Första bytet är lite sådär, men sen kör vi som fan, säger tränaren Fredrik Öberg till C More.

Den kanske mest ovissa kvartsfinalen på förhand riskerar att ta slut redan på lördag. Efter Frölundas seger i match ett har Skellefteå nu radat upp tre raka vinster, efter att man i kväll bjudit på en stundtals bländande match på hemmaplan. De sex senaste årens finalister körde över Frölunda fullständigt i den första perioden, och hade ledningen med 2-0.

Oscar Möller spräckte sin målnolla i slutspelet när han tog vara på en retur, och 2-0-målet var en individuell prestation av Henrik Hetta.
– Det är förjävla skönt såklart. Vi spelar bra som lag också, och det är viktigast av allt, säger Möller.

Tränare Öberg imponerades stort av 2-0-skytten Hetta, och hans urtjusiga 2-0-mål.
– Det är otroligt vackert. Men har ju en bra skridskoåkning och är stark i kroppen så det är sådär han ska göra.
– Första bytet är sådär, men sen kör vi som fan, summerade han perioden.

I den andra perioden utökade Skellefteå till 3-0 när backen Mark Katic utnyttjade ett powerplay. Det var hans första mål för klubben. Frölunda hade senare flera heta reduceringschanser i perioden, men en starkt spelande Joni Ortio höll emot.
– Vi är för blöta på vägen in. Vi måste tävla hårdare och vinna kamperna mot Skellefteås backar på vägen in, analyserade coachen Roger Rönnberg.

Den tredje perioden blev tämligen odramatisk, och Skellefteå bevakade sin 3-0-ledning. Nu är man en vinst ifrån att slå ut de regerande mästarna.