Peter Andersson har all anledning att fundera.
SHL

Malmö har chans att nå semifinal: ”Vi har satt oss i en bra situation”

ANNONS

Malmö föll senast i Växjö med 2-0 efter mål av Emil Pettersson och Tuomas Kiiskinen. Trots det leder klubben fortfarande matchserien och har i kväll möjlighet att på hemmaplan säkra en semifinalplats för första gången sedan säsongen 2000/2001.
— Det ska bli kul att spela. Vi har satt oss själva i en bra situation och nu ska vi ta tillvara på den, säger tränare Peter Andersson i en intervju på klubbens hemsida och passar på att hylla hemmapubliken.
— Det betyder sjukt mycket om det är mycket folk här och alla är högljudda. Publiken hjälper oss, spelarna växer när de känner energin från alla på läktarna och får extra krafter av det.

Att Växjö är ett bra lag tycker inte Andersson att det är någon tvekan om men han anser att Malmö har förmågan att hantera dem.
— Vi möter ett bra lag och måste kontrollera de stunder när Växjö får momentum och göra det bättre än vad vi gjorde i går. Vi har gjort det tidigare i matchserien och vi har det i gruppen och systemet, att vi kan hantera det. Men det gäller att göra det också, menar han.

Något som måste förbättras om Malmö ska ha en chans att vinna kvällens match och därmed kvartsfinalserien är att vara mer disciplinerade.
— Senaste matchen här hemma hade vi noll utvisningar. Senast tog vi för många. Vi tappade tålamodet och disciplinen i vissa sekvenser. Jag tror att det kommer vara åtgärdat, säger Andersson till Malmös hemsida.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM