170401 HV71:s Lias Andersson jublar efter 2-2 under semifinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och Malmš Redhawks den 1 april 2017 i Jšnkšping. Foto: Stefan Persson / BILDBYRN / Cop 107 …

HV71 fick Malmö på fall i match 1: ”Vi är ute på en resa som alla är en del av”

HV71 tog hem den första semifinalen mot Malmö på hemmaplan. Men det satt hårt inne och krävdes en vändning för att smålänningarna skulle sätta sig i förarsätet i matchserien.
— Vi har ett djupt lag och det är vår styrka, kommenterade HV71:s Chris Abbot till C More efter matchen.

Hemmalaget satte rejält tryck på Malmö redan från början. Men det var bortalaget som skulle få måljubla först. I powerplay, spelformen där Malmö varit så starka under säsongen, dröjde det bara 22 sekunder innan Andreas Thuresson skickade in pucken bakom Linus Söderström.
— Vi fick rätt bra snurr på dem. (Ilari) Filppula la en passning, så det var nästan öppet mål, berättade målskytten för C More i första pausen.

HV71 skulle dock kvittera i den andra perioden. Filip Sandberg skulle lägga en passning till Ted Brithén framför mål, pucken studsade på Malmöbacken Johan Ivarssons skridsko och studsade in i mål bakom Oscar Alsenfelt.
Men HV71 skulle bara få glädjas i ett par minuter. Ilari Filppula spelade in pucken från kanten till Robin Alvarez som nöp till och kunde se till att återta skåningarna till ledningen.
— Han ser mig innan han får pucken egentligen och jag försöker avsluta så fort som möjligt, sa Alvarez.
Efter målet var det som HV71 föll tillbaka lite i en annars jämn match under de två första perioderna.
— Vi spelar inte bra nog, berättar Johan Lindbom om den perioden i perioden.

HV71 skulle dock komma tillbaka. Med nästan tre minuter spelade av den tredje hittade en puck från Lias Andersson (på volley) in i Malmömålet efter fint förarbete från Mattias Tedenby och Filip Sandberg.
En stund senare slet sig Chris Abbott mellan två Malmöbackar och kunde göra 3-2 till hemmalaget.
Ted Brithén ökade strax därefter på till 4-2 och Oscar Sundh kunde sätta dit femman vilket innebar slutresultatet 5-2.

Chris Abbott spelade under sex minuter under matchen och har varit sidsteppad vid tillfällen under säsongen. Idag var han inblandad i två mål.
— Vi har ett djupt lag och det är vår styrka. Vi är ute på en resa som alla är en del av.
— Jag känner mig fortfarande inflytelserik. Man kan vara det på många sätt.

Matchserien går vidare med match två i Malmö på måndag.