Mar 31, 2017; New York, NY, USA; New York Rangers right wing Mats Zuccarello (36) has his shot deflected by Pittsburgh Penguins center Sidney Crosby (87)ref52 during the second period at Madison Square Garden. Mandatory Credit: Adam Hunger-USA TODAY Sports *** Please Use Credit from Credit Field *** IBL …
Pittsburgh

Det vill sig inte för Henrik Lundqvist och hans lagkompisar på hemmaplan just nu. Inatt kom åttonde raka hemmaförlusten när Pittsburgh kunde vinna med 3-4 efter straffar och den svenske målvakten fick släppa in ett minst sagt märkligt mål.

Efter en mållös första period i Madison Square Garden kunde Pittsburgh, genom Jake Guentzel, ta ledningen omgående i den andra. Han assisterades av Sidney Crosby som genom det passerade Jaromir Jagr i klubbens assistliga genom tiderna. Crosby är nu tvåa bakom Mario Lemieux.
Crosby ökade sedan på i mitten av perioden när han från dålig vinkel kunde lägga in pucken bakom Henrik Lundqvist genom att skjuta målvakten i huvudet.
— Han siktade på mitt huvud. Den träffade mig i huvudet och jag kan inte riktigt stoppa pucken då. Han överraskade mig och det är inte många killar som tänker på att göra en sådan sak. Så ge honom kredd, sa Lundqvist till nhl.com efter matchen. Målet kan ni se i spelaren nedan.
Nick Holden kunde i powerplay med 27 sekunder kvar innan paus reducera.
Bryan Rust såg sen ut att avgöra matchen med sitt 1-3-mål i den tredje perioden, men Rangers visade moral och kunde komma tillbaka genom mål av Rick Nash och Chris Kreider.
Penguins skulle dock få det sista ordet när de kunde vinna efter straffar när Sidney Crosby satte den avgörande.

För Rangers del innebar detta den åttonde raka hemmaförlusten och för Pittsburgh innebar segern att man bröt en fyra matcher lång förlustsvit och nu är man bara en poäng bakom Columbus i jakten på andraplatsen i Metropolitan Division.
— Vi har gjort en hel del bra saker om man ser till hela året och spelat oss igenom perioder när olika killar varit borta, sa Sidney Crosby.
Trots förlusten var Rangers coach Alain Vigneault nöjd med sitt lag.
— Jag tycker (Henrik) Lundqvist gjorde en stabil match och jag gillade många av de saker vi gjorde i spel fem mot fem, berättade han.