Veckans Lag …
SHL

Veckans lag #23

ANNONS

Veckan har bjudit på sex slutspelsmatcher och det finns en hel del att gå igenom gällande spelare som utmärkt sig och de största snackisarna.

David Rautio, Brynäs (3)
Ende målvakten som hållit nollan under veckan och han har klivit fram för sitt Brynäs under slutspelet. Blev sjuk inför den första semifinalen mot Frölunda, men insatsen i match 6 mot Linköping räcker för att han ska komma med i veckans lag.

Mikko Lehtonen, HV71
Fick över 20 minuters istid i den första semifinalen mot Malmö och gjorde en gedigen insats. Finländaren var delaktig både framåt och bakåt i banan.

Jonathan Sigalet, Frölunda
Först spelade han fram till Frölundas första mål och sen ordnade han själv den überviktiga kviteringen i match 7 mot Skellefteå, där Frölunda sedan kunde avgöra i ”sudden”.

Nicklas Lasu, Frölunda (2)
27-åringen med det stora Frölundahjärtat avgjorde match sex uppe i Skellefteå i ”sudden” genom att valla pucken in bakom Joni Ortio i Skellefteås mål via en trasig klubba. I onsdags spelade han fram till avgörandet i match sju med en perfekt avvägd passning.

Ilari Filppula, Malmö (3)
Malmö har gjort fyra mål på de två matcher de spelat under veckan som var. Filppula har assisterat till samtliga. I den täta och tuffa slutspelshockeyn är han en spelare som har blicken för att hitta igenom med kreativa passningar.

Pathrik Westerholm, Brynäs
Han och brorsan Ponthus firade stora triumfer i den sjätte matchen mot Linköping och de gjorde tillsammans sju poäng i 6-0-segern. Pathrik gjorde fyra av dem och det tar honom in i veckans lag. Följde upp med en assistpoäng i den första semin mot Frölunda.

Veckans

…jättejättenära Med 65 sekunder kvar av full tid ledde Brynäs med tre puckar. När klockan stod på 20:00 hade Frölunda genom Joel Lundqvist kvitteringen inne. Trodde och hoppades många i Scandinavium. Men målet dömdes bort efter en lång videogranskning då tiden var ute med väldigt liten marginal.

…match 7 Det var ju bara en. Men tillställningen mellan Frölunda och Skellefteå skapade gåshud även för de framför TV:n som inte var på plats i Scandinavium och tog del av trycket och stämningen där.

…trendbrott Inte sedan 2008 har Skellefteå bommat att ta sig förbi kvartsfinal. Men i år lyckades de inte stå distansen ut.

…kastade klubba Eller tappade han den? Ja, många ställde sig den frågan om Frölundas målvakt Johan Gustafsson kastade eller tappade sin målvaktsklubba i förlängningen av match 7 och därmed räddade ett baklängesmål. Strax därefter kunde Frölunda avgöra matchen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch