David Pastrnak, Patrice Bergeron Charlie McAvoy och matchvinnaren Brad Marchand.
Ottawa

Pestens succé bara fortsätter – blev sen matchvinnare i natt

Han gjorde sitt liva säsong och kom i den absoluta toppen i såväl skytte- som poängliga. När slutspelet i natt tog sin början fortsatte Brad Marchand på den inslagna vägen.
– Vi måste spela bättre än så här, sade matchvinnaren kritiskt efter 2-1-vinsten.

Det var under slutspelet 2011, när Boston vann Stanley Cup, han fick sitt verkliga genombrott. På 25 matcher sköt han elva mål och stod totalt för 19 poäng. Senast det begav sig i slutspelet, för tre år sedan, fick Brad Marchand bara med sig fem assistpoäng på tolv slutspelsmatcher. Den på många sätt typiske slutspelsliraren sköt i natt alltså sitt första slutspelsmål på ungefär fyra år.

Men det var ett viktigt sådant. Efter en på många sätt jämn match var det nämligen han som klev fram med det avgörande målet i slutminuterna. Klockan hade hunnit räkna ned till 2:33 i den tredje perioden när han höll sig framme och tryckte in en retur. När alla hade börjat vänta in en förlängning var det Marchand som såg till att matchen fick ett tidigt slut.

Matchvinnaren var dock långt ifrån nöjd med hur hans lag hade uppträtt under matchen, och menade att man behövde höja sig både ett och två steg om det ska bli något avancemang till nästa slutspelsrunda.
– De är bra på att hålla motståndarna på utsidan och göra det till en-mot-en-matcher. Vi måste spela mycket bättre än vi gjorde i kväll. Vi kan inte förvänta oss att vi ska vinna serien om vi spelar så här, sade han enligt nhl.com

Bobby Ryan var den som öppnade målskyttet i matchen när han, framspelad av Erik Karlsson, gav Ottawa ledningen. Målet kom i en andraperiod där Ottawa dominerade fullständigt och vann skotten med närmast otroliga 12-0.

Men Boston kom, som så många gånger förr, tillbaka. Frank Vatrano satte kvitteringen i upptakten av den tredje, innan Marchand klev fram med sitt avgörande i slutminuterna.
– I slutspelet handlar det om att vända blad och fokusera på nästa match. Vi kom in i omklädningsrummet efter den andra perioden och visste att vi inte hade gjort vår bästa period, konstaterar 1-1-skytten Vatrano.

Nu har hemmaplansfördelen svängt över till Boston.