Jesper FrödénFoto: Bildbyrån

Efter att ha förlorat i kvalet till SHL för andra året i rad är AIK nu i full gång med att ställa ett slagkraftigt lag på isen inför nästa säsong. Nu är nästa bit i det pusslet lagd för under gårdagen meddelade klubben att forwarden Jesper Frödén har förlängt sitt kontrakt med klubben med ytterligare en säsong.
— Han är en klok tvåvägsforward som fortfarande är under utveckling och som vi hoppas kan ta ännu större ansvar nästa säsong, säger AIKs sportchef Anders Gozzi till klubbens hemsida.

Frödén kom till AIK från Södertälje inför säsongen 2015/2016 och har under sina två år i klubben varit en stabil poängproducent. Under första säsongen var han tredje bästa poängplockare i klubben och under förra säsongen placerade han sig på fjärdeplats i interna poängligan. Totalt har det blivit 64 poäng på 117 matcher i AIK-dressen.
— Jag trivs väldigt bra i klubben och känner att det är en riktigt bra miljö för fortsatt utveckling. Det är väldigt inspirerande och kul att få vara med på AIK:s resa mot SHL, säger Jesper Frödén själv om kontraktsförläningen.