Tomas Mitell.Foto: Bildbyrån/Christian Örnberg

AIK har hittat sin efterträdare till Roger Melin. Något otippat blir det den tidigare Moratränaren Tomas Mitell som tar över.
– Tomas ha dem egenskaper och den profil som AIK Hockey vill ha och behöver, säger sportchefen Anders Gozzi.

Sedan Roger Melin lämnade AIK för att ta över Brynäs har det spekulerats i vem som blir hans ersättare. Den tidigare Karlskronatränaren Per Hånberg har setts som favorit för jobbet, men det blir inte han som tränare AIK nästa säsong.

Det är den tidigare allsvenska stjärnbacken Tomas Mitell som får jobbet. Det bekräftade AIK på sin hemsida idag.
– Det är en ung tränare som har varit med att ta upp lag i högre divisioner, både som spelare och ledare. Han är väldigt taktisk och analytisk tränare som kan utveckla individen, säger sportchefen Anders Gozzi och fortsätter.
– Tomas ha dem egenskaper och den profil som AIK Hockey vill ha och behöver.

Mitell var den gångna säsongen assisterande tränare till Jeremy Colliton i Mora och var alltså med och förde upp laget i SHL. Han har också två säsonger som assisterande tränare i Västerås bakom sig, men mer tränarerfarenhet än så har inte 36-åringen.

Kontraktet är skrivet på 1+1 år.
– Ledarskapet kommer bli mer fokuserat på att utveckla individen som i sin tur leder till bättre lagspel. Det är en kombination mellan ledare och spelare. Det gäller att få dem motiverade och inspirerade, säger Mitell.