Henrik Lundqvist.
Nyheter

Rangers kvitterade – efter Henkes ilskna utbrott: ”Vår bästa match när vi behövde det som mest”

Han var mäkta förgrymmad efter att New York Rangers hade släppt in en kvittering till 1–1 sent i den första perioden. Men Henrik Lundqvist fick avsluta matchen med ett jubel. Efter 23 räddningar och 2–1 har Lundqvists Rangers utjämnat matchserien mot Montréal Canadiens.
– Det var vår bästa match när vi behövde det som mest, säger Lundqvist.

Det var mycket som stod på spel för New York Rangers i natt. Förlust mot Montréal Canadiens hemma i Madison Square Garden hade gett gästerna matchboll inför match fyra i Bell Centre natten mot fredag. Desperationen som Rangers visade i match fyra gav betalt. Det blev seger med 2–1 sedan Rick Nashs mål tidigt i den andra perioden utgjort skillnaden i en tät batalj.

Henrik Lundqvist stoppade 23 skott och utsågs till matchens andra stjärna efter en stabil insats. Han var dock inte speciellt glad efter att Torrey Mitchell kvitterat till 1–1 sent i den första perioden. Efter en massa gruff i mittzonen fick Mitchell och Shea Weber ett två-mot-ett-läge som utmynnade i kvitteringen. Lundqvist spottade, svor och vevade med klubban i ilska över det mediokra försvarsuppträdandet innan målet.

Efter det målet höll Rangers dock ihop sitt spel och gick vinnande ur matchen och Lundqvist passade på att hylla laget för sitt uppträdande.
– Det var vår bästa match när vi behövde det som mest, säger han till Sportsnet.
– De hade en del chanser i första perioden, men efter det kändes det som vi kontrollerade matchen och spelade riktigt smart.

Montréal fick en gyllene chans att kvittera sent i matchen när Shea Webers hårda slagskott från blålinjen smet förbi Lundqvist. Pucken träffade dock stolpen och hemmapubliken kunde tillsammans med Henke och hans lagkamrater pusta ut.
– Man tycker alltid att man har koll på skott från blålinjen som målvakt, men han är en av få killar i ligan som kan överlista dig därifrån även om man ser pucken, Det är ett av de bästa skotten jag har stött på under alla år, säger Lundqvist om Webers fruktade skott.

Jesper Fast ordnade matchens och sitt första mål i slutspelet när han, med hjälp av Montréals back Andrej Markov, fick in pucken. Markov skulle ta emot pucken vid sidan av målet när den studsade rakt fram till Fast som tryckte in 1–0 bakom Carey Price. Fast fick fortsatt stort förtroende i fjärdekedjan med Oscar Lindberg och Tanner Glass och hade drygt 15 minuters speltid efter att ha spelat överlägset mest av Rangers spelare i numerärt underläge, 2.29.

N Y Rangers – Montréal 2–1 (1–1, 1–0, 0–0)
N Y Rangers: Jesper Fast (1), Rick Nash (2).
Montréal: Torrey Mitchell (1).
Serien är utjämnad till 2–2 i matcher.