• Publicerat 19 april, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jimmy Andersson och Emilia Ramboldt – numera i samma klubb.Foto: Bildbyrån

I går blev Jimmy Andersson klar för spel i Linköping HC de två kommande säsongerna. Värvningen kan till viss del förklaras med att hans storasyster legat på om en flytt till Östergötland.
– Hon har lobbat för det här ganska länge, säger han till Corren.

Efter fyra säsonger i Karlskrona flyttar Jimmy Andersson på sig. 27-åringen skrev i går ett tvåårskontrakt med Linköping och återvänder därmed till Östergötland, där han spelade i Hockeyettan med Vita Hästen mellan 2009 och 2013.

En stark anledning till att Linköping blir hans nya klubbadress är hans storasyster, Emilia Ramboldt, till vardags back i klubbens damlag och tillika lagkapten för Damkronorna.
– Hon har lobbat för det här ganska länge nu, säger Andersson till Corren.

Faktum är dock att han även har en stor del av sin släkt i Norrköping sedan tiden i Vita Hästen och ville komma närmare den av familjeskäl. Bortsett från det ser han fram emot en större hockeymässig utmaning i att spela för ett lag som förväntas tillhöra toppen.
– Fantastiskt skönt att det äntligen är klart. Vi har hållit på ett tag och. . . ja, det var precis det här som jag ville. I Karlskrona var målet att gå till slutspel, i Linköping är det underkänt om du inte går långt i slutspelet. Jag hoppas och tror att jag ska kunna växa som spelare i den omgivningen, säger han.

Andersson svarade för fyra mål och 17 poäng på 49 matcher med KHK förra säsongen.