Foto: Skärmklipp/Sportsnet Canada

För mer än ett år sedan drog Calgary Flames-backen Dennis Wideman hela hockeyvärldens blickar till sig när han tacklade linjedomaren Don Henderson. Händelsen slutade med att Wideman fick en avstängning på 20 matcher, som sedan reducerades till 10 matcher. Nu väljer Henderson att gå vidare med ärendet. Enligt uppgifter ska linjedomaren valt att stämma Wideman på 10,25 miljoner dollar.

Enligt rättsliga dokument har Henderson ”lidit av en begränsad möjlighet till aktivitet” och därmed haft en förlust av livskvalité. Efter händelsen har Henderson genomgått operation på två nackkotor som skadats av smällen från Wideman.

Enligt Wideman uppstod situationen för att han kände sig snurrig efter en tackling som han fick precis innan händelsen. Den tacklingen resulterade i en hjärnskakning för Wideman.