Nikita Tryamkin. Foto: All Over Press

Vancouver Canucks förlorar sitt backlöfte Nikita Tryamkin till nästa säsong. 22-åringen har valt att flytta hem till Ryssland för att spela tillsammans med Avtomobilist Yekaterinburg i KHL. I en intervju med ryska medier har Tryamkin uttryckt sitt missnöje över sin speltid i Canucks.
– Jag ville få lagom med speltid. Men inte tolv minuter under en match. Jag förstod inte situationen.

NHL-klubben har gått ut med ett meddelande angående Tryamkins beslut. Där trycker Canucks mer på ryssens familjesituation, men visar också upp sitt missnöje att han valde bort deras organisation.
– Vi är besvikna på att Nikita väljer KHL, men vi förstår efter det han sa till oss att detta först och främst är ett familjebeslut. Han har en chans att vara en stark spelare i NHL och vi erbjöd honom ett tvåårskontrakt. Men nu är han hemma istället och vi kommer att gå vidare och bygga laget med andra unga spelare.

Tryamkins spelade 66 NHL-matcher den här säsongen och gjorde nio poäng.