Mikael Backlund. Foto: All Over Press

Det blir ingen Mikael Backlund i VM. Calgary Flames-forwarden tackar nej på grund av skada. Dessutom lutar det med största sannolikhet åt att NHL-målvakten Robin Lehner också tvingas tacka nej på grund av sin kontraktssituation. Buffalo Sabres valde under dagen att sparka sin general manager, och Lehner står fortfarande utan kontrakt. För att han ska känna sig säker på att kunna spela VM vill 25-åringen först lösa ett NHL-kontrakt, vilket kan bli svårt nu när Sabres står utan general manager.

Trots bakslagen kommer förbundskaptenen Rikard Grönborg att kunna ställa ett spännande VM-lag på isen i Köln och Paris. Alexander Edler, Oliver Ekman Larsson, Victor Hedman, John Klingberg, Gabriel Landeskog, Elias Lindholm, Eddie Läck, Joakim Nordström, Victor Rask, Anton Strålman och Carl Söderberg har alla tackat ja.

VM inleds den 5 maj och avslutas den 21 maj.