Får Småkronorna jubla igen?Foto: Bildbyrån/Nils Jakobsson

Kanada hade inte mycket att hämta i kvartsfinalen mot Småkronorna i U18-VM. Till slut segrade de gulklädda med 7-3 efter en rejäl offensiv uppvisning. 

Det var Småkronorna som tog ledningen efter att Kanada slarvat rejält i sitt försvarsspel. Fabian Zetterlund plockade upp pucken efter att Kanada tappat pucken och med ett distinkt skott tryckte han dit 1-0. Värt att notera var att det endast återstod tre sekunder kvar av den första perioden.

I mittperioden kvitterade Kanada tidigt – men Småkronorna såg till att återta ledningen efter ett läckert klapp-klapp-spel som ställde Oscar Bäck med helt öppen målbur. Även 3-1 kom när Jacob Olofsson förvaltade en retur på bästa tänkbara sätt. Men Kanada vägrade att låta matchen glida ur sina händer och reducerade till 3-2 i den andra perioden.

Med 30 sekunder kvar av mittperioden slog Småkronorna till i powerplay. Det var Rickard Hugg som tryckte dit 4-2-pucken och gav sitt lag ett ypperligt läge inför den tredje perioden.

Kanada åkte på en rejäl kalldusch efter periodvilan. Då passade nämligen Jacob Olofsson på att kliva fram igen när han skrinnade sig igenom anfallszonen och piskade dit 5-2-pucken. Men Småkronorna stannade inte där. Erik Brännström följde med i ett anfall och prickade in 6-2 med ett starkt dragskott. Efter det fick Kanada in ett tröstmål när laget tryckte sig in på kassen – men närmare än så kom inte de rödklädda. Laget prövade att ta ut sin målvakt, vilket innebar 7-3 när Isac Lundeström pricksköt in pucken i den öppna kassen.

Nu väntar semifinal mot antingen Schweiz eller USA.